AcasăPoliticaRomânii, cu ochii pe facturile la utilități. Ciolacu iese la atac la...

Românii, cu ochii pe facturile la utilități. Ciolacu iese la atac la adresa lui Cîțu și a Guvernului: ”ZERO soluții”

Românii sunt preocupați, lesne de înțeles, de situația prețului energiei și de cum arată și mai ales cu vor arăta, când va veni iarna, facturile pe care le vor avea de plătit.

Nici bine nu a avut, marți, premierul Cîțu discuții cu doi dintre miniștrii din Cabinetul pe care îl conduce – Raluca Turcan și Virgil Popescu, dar și cu mai mulți oficiali din sfera energiei – și s-a aflat ce vești le-a dat șeful Guvernului românilor – VEZI AICI, că liderul principalei formațiuni de opoziție, PSD, a ieșit la atac.

Atât la adresa prim-ministrului liberal, cât și a Executivului pe care acesta îl conduce. Nu oricum, ci aducând în discuție congresul din 25 septembrie, în cadrul căruia liberalii își vor alege președintele, Florin Cîțu fiind unul dintre cei doi aspiranți la acest fotoliu de lider al PNL-ului.

”Totul pentru Congrese, nimic pentru români! Premierul Cîțu a refuzat scăderea TVA-ului, propusă chiar de furnizorii de utilități. În schimb, a alocat bani pentru ca primarii PNL să-l voteze pe #el la Congres!”, acuză Marcel Ciolacu.

Liderul PSD: Coaliția a amânat la nesfârșit dezbaterile Legii consumatorului vulnerabil

Politicianul aflat în fruntea PSD-ului se arată nemulțumit de faptul că legea consumatorului vulnerabil nu s-a aflat printre prioritățile care au dus la convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului. ”Coaliția a amânat la nesfârșit dezbaterile Legii consumatorului vulnerabil, în schimb a convocat sesiune extraordinară pentru funcțiile lor de la TVR și RRA.

Nici măcar astăzi, când românii sunt asaltați de facturi aberante la gaze și energie, Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu a făcut nimic concret: ZERO #soluții pentru a proteja populația!”, susține Ciolacu, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

Ce face PSD-ul

În schimb, liderul social-democraților aduce în discuție ce anume a făcut partidul său în privința acestui act normativ.

”PSD a depus deja amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil, pentru ca românii cu venituri mici să fie sprijiniți concret și substanțial, iar legea să se aplice de la 1 octombrie. Chiar mâine, în prima ședință a actualei sesiuni, această lege poate fi dezbătută și votată. Și aplicată de îndată, nu la Paștele cailor când vrea Florin Cîțu!”, a mai susținit Ciolacu.

Cîțu: Niciun președinte de Camera Deputaţilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege

De altfel, în cadrul declarațiilor pe care le-a susținut, marți, la întâlnirea cu miniștrii Energiei și Muncii, dar și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței, premierul Cîțu a făcut trimitere la rândul său la această lege. Cu tot cu săgeți către conducerea Legislativului.

”Avem Legea Consumatorului Vulnerabil – și aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume: este o lege din 2012, care a tot fost împinsă și niciun guvern până la acest guvern nu a avut curajul să și-o asume. Astăzi am văzut că sunt tot fel de curajoși care apar în spațiul public, din toate partidele politice, cu soluții. Această lege este pregătită din 2012 și nu a fost până în acest moment luată în calcul.

În primăvară, am adoptat această lege, venită bineînţeles de la Ministerul Muncii, a propus-o în guvern Ministerul Energiei şi am aprobat-o. Ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre prețurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun președinte de Camera Deputaţilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege. Deşi noi am adoptat-o, tot eu a trebuie să spun că vom trimite amendamente la Ministerul Muncii şi la Ministerul Energiei pentru a completa legea și a o adopta mai devreme”, a declarat Cîțu.

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari

3 COMENTARII

  1. Cine? Criminalii guvernului zero barat? Să vezi ce iese. Astia cu Auschwitz ul românesc au mers prea departe, foarte departe.
    Uită ce a pățit Ceaușescu pentru mult , mult mai puțin decât fac idiotii de azi. Hai stați asa să vedeți ce iese după toate mizeriile făcute de jegurile guvernării.

  2. Ba prostilor de iati votat pastia, treaba sta asa Tatuca din Deal ura Penalii din functii publice, da numai aia ai PSD, pe penalii- alocoolistii- tzeparii – din PNL ii ocroteste
    Ei pot lasa o tara intreaga in intuneric ca in Coreea de Nord, ca lu Tatuca nu-i pasa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger