AcasăPoliticaRomânii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor...

Românii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” – VIDEO

Românii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” - VIDEORomânii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” - VIDEO (foto: Facebook)

Românii care, lesne de înțeles, își puneau speranțele în efectele ordonanței vizând corectarea facturilor uriașe la energie și gaze naturale primesc o veste deloc bună.

Noua ordonanţă de urgenţă urmează să adoptată în şedinţa de Guvern de marţi după-amiază. Iar prevederile se vor aplica de la 1 februarie, nu retroactiv, a subliniat ministrul energiei, Virgil Popescu. Totul, în contextul în care mulți s-au gândit că ar putea fi vorba inclusiv despre perioada de la 1 ianuarie.

Popescu: „Se va aplica de la 1 februarie”

„Ordonanţa va fi pentru ultimele luni din această iarnă. Ordonanţa nu se poate aplica retroactiv. Ea se va aplica de la 1 februarie, ca să nu aibă riscuri de neconstituţionalitate.

Ministerul Energiei nu supraveghează piaţa şi nimeni nu s-a gândit că în aplicarea acestei ordonanţe ne vom trezi ca furnizorii nu aplică compensarea şi plafonarea.

Acum venim cu un nou proiect de OUG. O să includem şi observaţiile industriei”, a declarat ministrul Energiei, la DC News.

Ce urmează? Discuții în Coaliție

„Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a mai declarat Popescu.

Întrebat cu referire impactul bugetar al noii ordonanțe ce ar urma să primească undă verde în ședința de Guvern de marți, Popescu a precizat că e vorba de în jur de 3 miliarde de lei

Zilele trecute, Virgil Popescu anunțase, pe Facebook, că Guvernul a aprobat, „prin Ordonanța de Urgență, interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plății lor până la finalizarea analizei facturii. Imposibilitatea debranșării este pe perioada aplicării legii, la care se adaugă 90 de zile ca perioadă de tranziție”.

author avatar
Andrei Coman