AcasăPoliticaRomânii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor...

Românii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” – VIDEO

Românii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” - VIDEORomânii, buni de plată! Ministrul Energiei ridică din umeri în criza facturilor la energie. „Nu se aplica retroactiv!” - VIDEO (foto: Facebook)

Românii care, lesne de înțeles, își puneau speranțele în efectele ordonanței vizând corectarea facturilor uriașe la energie și gaze naturale primesc o veste deloc bună.

Noua ordonanţă de urgenţă urmează să adoptată în şedinţa de Guvern de marţi după-amiază. Iar prevederile se vor aplica de la 1 februarie, nu retroactiv, a subliniat ministrul energiei, Virgil Popescu. Totul, în contextul în care mulți s-au gândit că ar putea fi vorba inclusiv despre perioada de la 1 ianuarie.

Popescu: „Se va aplica de la 1 februarie”

„Ordonanţa va fi pentru ultimele luni din această iarnă. Ordonanţa nu se poate aplica retroactiv. Ea se va aplica de la 1 februarie, ca să nu aibă riscuri de neconstituţionalitate.

Ministerul Energiei nu supraveghează piaţa şi nimeni nu s-a gândit că în aplicarea acestei ordonanţe ne vom trezi ca furnizorii nu aplică compensarea şi plafonarea.

Acum venim cu un nou proiect de OUG. O să includem şi observaţiile industriei”, a declarat ministrul Energiei, la DC News.

Ce urmează? Discuții în Coaliție

„Vom discuta în coaliţie în perioada imediat următoare şi vom gândi ce vom face de la 1 aprilie. Avem mai multe scenarii”, a mai declarat Popescu.

Întrebat cu referire impactul bugetar al noii ordonanțe ce ar urma să primească undă verde în ședința de Guvern de marți, Popescu a precizat că e vorba de în jur de 3 miliarde de lei

Zilele trecute, Virgil Popescu anunțase, pe Facebook, că Guvernul a aprobat, „prin Ordonanța de Urgență, interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plății lor până la finalizarea analizei facturii. Imposibilitatea debranșării este pe perioada aplicării legii, la care se adaugă 90 de zile ca perioadă de tranziție”.

author avatar
Andrei Coman
587 afisari

15 COMENTARII

  1. P I Z D A M A T I I de idiot. Merg bah inchiderile si distrugerea termocentralelor? Merge ”listarea” a 15% din Hidroelectrica, I D I O T U L E!

    • Este timpul sa ieșiți în strada și sa luați tara din mana acestor praduitori, iar cancerul PNL scos 8nafara legii imp cu ONG usr

    • Este un simplu PROSTAVAN. Crede ca daca fura ptr PNL nu i se va intampla nimic. Au mai fost ca el. Va imfunda puscaria. Este numai pe praduiala. Virgilica opreste-te din FURT. Auzi la el:” sa scoatem 15% din actiunile Hidroelectrica pe bursa””. Si cine le ”cumpara”? Cine trebuie?

  2. Criminalul āsta, cu fatza si uitatura aia ce se vor inexpresive si inexpugnabile, este un nenorocit cu cheita la spate. Cati bani o fi luat si ia ca sā puna pe butuci, definitiv, sistemul energetic romanesc si sā practice politicile astea criminale? Nu-i mai bāgām odatā în mormant pe nemernicii care ingroapa România de 32 de ani?

    • Greșit. Uitătura aia o avea Stolojan, doar că ăla făcea cât o sută de răhăței ca ăsta. Ăsta are, pur și simplu, muiană de idiot.

      • M-am intalnit cu Stolojean pe strada si l-am fixat cu privirea. Sa-l fi vazut cum cauta cu privirea sireturile pantofilor.

  3. Asta din capul lui deformat a reusit sa puna la pamant ce mai era din economie, sa inchida scoli ca nu au incalzire, sa duca la infarct multi varstnici si e inca liber si pe functie!!! Ba , o sa ne asociem si o sa te tragem prin instante pana vei ajunge sa platesti daca nu iesi singur din joc!!!

  4. psd si pnl aceiasi mizerie . zamfir si ciolacu degeaba se screm sa dea vina pe pnl pentru ca sint copia jigodiilor din pnl , dar fac pe smecherii si arata cu degetul la pnl , ca si cum ei nici usturoi n-au mancat , nici gura nu le miroase . sint la fel de vinovati si manjiti de mafia din energie . fsn ( psd+pnl ) este groparul Romaniei

  5. Chichirau si clotilda i au adunat pe impostori cu tel live sa dea jos guvernul si acum trebuie la fel toti live in piata victoriei sa i dan jos!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger