AcasăPoliticaRomânia se autosabotează. Sancțiunile pentru firmele rusești nu se aplică în Germania

România se autosabotează. Sancțiunile pentru firmele rusești nu se aplică în Germania

Sancțiunile sunt doar pentru fraieri

În timp ce ai noștri se grăbesc să blocheze conturi și să închidă societăți, afectând grav economia și locurile de muncă, Germania și, ulterior, Cehia, au spus clar că nu vor bloca niciun cont al firmelor rusești care activează pe teritoriul lor și că vor supraveghea ca banii să nu ajungă în Rusia. Atât de simplu. Exemplul cel mai clar este al companiei TMK, aproape îngropată în România, dar care funcționează nestingherită în Germania și Cehia.

Politica asta în genunchi, pe care o fac cei aflați la conducerea țării, are consecințe din ce în ce mai dezastruoase. Practic, dacă apare un ordin dictat din afară, Guvernul României este primul care îl execută, orbește și cu exces de zel, fără măcar să se uite la ce fac celelalte țări și cum fentează toate măsurile care le-ar afecta economiile. Cel mai bun exemplu este al companiei TMK Artrom, cu rusul din lista neagră care a ieșit din acționariat. În România, i-au blocat conturile și, târziu, au dat o derogare, dar cu atâtea restricții, că unitatea funcționează acum în regim de avarie. Derogarea expiră prin 11 iunie, dar autorităților le este frică să ia măsuri. Și asta în timp de filialele TMK din Germania și din Cehia funcționează bine-mersi, că ăia nu sunt nebuni să-și saboteze economiile.

”Dacă era să se aplice sancțiunile la TMK, ar fi trebuit să se aplice și pentru Germania, și pentru Cehia. Germania nu le-a aplicat deloc, pentru că are lucrători nemți și a spus că pentru economie și pentru angajați nu impun sancțiuni, pentru că banii nu ajung în Rusia. Nemții au spus că o să urmărească ei printr-un reprezentant al Guvernului german de unde vin banii și unde se duc. Cehii au blocat inițial conturile TMK, dar au împrumutat modelul nemțesc și au deblocat”, ne-a declarat Cristel Ioțu, președintele Cartel Alfa Olt.

Se cere ridicarea tuturor sancțiunilor

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au solicitat Guvernului să elaboreze un act normativ, copiat după cel al Germaniei, și să renunțe la aplicarea sancțiunilor pentru firmele rusești, introducând doar supravegherea banilor, ca să împiedice finanțarea Federației Ruse. ”Partea tehnică a ministerelor și-a făcut treaba, există draftul proiectului de ordonanță de urgență, dar se refuză punerea lui pe ordinea de zi a Guvernului. Noi acum suntem în situația de acum două luni de zile, de a nu ne încasa salariile. Vorbim de o societate care are profit și nu produce o situație de șomaj tehnic și, ulterior, dispariția locurilor de muncă. Deși cetățeanul rus supus sancțiunilor nu mai este în acționariatul TMK, s-a interpretat că persoanele care există în acționariat sunt tot de naționalitate rusă. Societatea produce țevi din oțel pentru industrie și exportă în SUA, Canada și Olanda”, ne-a precizat Cristel Ioțu, președintele Cartel Alfa Olt. Acesta semnalează că unitatea funcționează în sistem de avarie, pentru că atât furnizorii, cât și beneficiarii nu și-au primit la timp nici marfa, nici banii. Și asta din cauza blocajului cu vapoarele din Portul Constanța, generat și de încărcările din Ucraina, dar și de controlul tuturor mărfurilor, și din cauza verificărilor suplimentare ale ordinelor de plată, care întârzie foarte mult plățile.

Protest la Guvern

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au anunțat un protest în fața Guvernului, în data de 9 iunie, la care vor solicita aprobarea ordonanței prin care se va renunța la blocarea conturilor societăților sancționate.             ”Sancțiunile impuse au generat prejudicii importante activității TMK-Artrom. Pe lângă daunele grave sociale și economice aduse societății și salariaților, acestea vor conduce la suspendarea activității multor clienți din Europa, din industria de automobile, energetică și construcții de mașini, pentru care TMK-Artrom este furnizor unic, printre acestea numărându-se și societatea Automobile Dacia Pitești”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa Olt.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.733 afisari

15 COMENTARII

    • POATE MAI CORECT ERA : GUVERNUL MAFIOT SABOTEAZA ROMANIA SI O DISTRUGE
      ROMANII AR TREBUI SA SE REVOLTE IMPOTRIVA ACESTOR NETREBNICI SI JEFUITORI DE TARA SI POPOR

      • Pai cine sa mai faca manifestatii ca opozitie nema , si hauristii sunt niste marionete platite bine sa gamaie la comanda , sa nu crezi ca latra de capul lor

    • SITE-UL DE DEZINFORMARE SI PROPAGANDA COMUNISTA FASCISTA CU CENZURA SI DICTATURA , SI CARE INJURA SI AMENINTA CITITORII IN CAZUL CA NU FAC COMENTARII ELOGIOASE LA ARTICOLELE LOR JEGOASE DE ANALFABETI FUNCTIONALI , SUNT O RUSINE SI UN PERICOL PENTRU PRESA ROMANEASCA

  1. intr-adevar este sabotaj si subminare a ec nationale . deobicei politicienii intre ei si jurnalistii aserviti gen chireac spun ca este incompetenta . ultimul a fost smecherul de basescu care si ei a sabotat Romania si foloseste aceasta tactica .sint incompetenti domle , chiar prosti ! oare ? una este sa spui ca o fac din prostie si alta cu rea intentie . de ex basescu se referea ca Romania nu a accesat 14 mld din fonduri europene . pai asta nu se face gratis sa lasi mlde bune la altii in loc sa le ei tu . cei care cred ca sint prosti le recomand sa verifice conturile acestor „prosti ” si vor gasi milioane . asa ca prosti sint cei care inghit asta cu prostia si incompetenta , este facuta la INTERES PE BANI GREI !

  2. Nu ma mira, cu analfabetii astia functionali la ministere, si cu restul, tot o apa si-un pamant
    Pamant de flori, pamant de flori !

    • analfabet functional esti tu prostule care n-ai ce sa mananci , ei au milioane , cretinule !

  3. Ce frica le e la toti postacii platiti de toti tzukalarii de la gubern si sparlamentul din Bukale sa zica ceea ce e foarte evident, ca ordinarii aia fura tot ce se mai poate acum, fiindca daca vin rusnacii aia salbatici in ceva vizita mai prelungita in Bukale, s-a cam temrinat cu Dolce Vita, asa ca aia e, mai dau astia niste tunuri, acum la sfarsitul lumii !! A ha ha 🙂 Multumim, tovarasului comandant ciukalau, si marelui fachir de stiinta nazista, tovarasul arahat pentru toate conditiile minunate de razboi biologic si meteorologic create in ultimii 5 ani, ca sa nu mai vorbim si de razboiul psihologic !! Am crravata mea si sunt pionier, sunt mandru de ea si sunt pionier !! A ha ha 🙂 Bai, asa balci cum e in ultimii 2 ani in Bukalistan nu mai gasesti nicaieri in lume, acolo in micuta colonie esuata semi-bananiera e un fel de gradina zoologica imensa in aer liber, cu tot felul de maimute nebune care isi fac de cap, si desigur, responsabili fiind, se si vaxxineaza in cap, ca niste cobai pampasi !! Multumim pe aceasta cale si tovarasului gheorghitza muitza pentru imensele servicii aduse lui insusi, si serviciilor coloniei !! A ha ha 🙂

  4. parchetul ,sri se ocupa cu supravegherea site-urilor care nu se incarca la timp , asta nu vede , sau impart cu sabotorii ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger