AcasăPoliticaRomania, in pericol de federalizare

Romania, in pericol de federalizare

Odata rupt vechiul echilibru, toata statele opintesc sa obtina un loc cat mai bun in noua etapa geostrategica. Toate statele mai putin Romania, sustine Adrian Nastase.

Fostul premier acuza modestia cu iz populist afisata de premierul Dacian Ciolos si spune ca acest comportament dauneaza Romaniei in aceasta perioada extrem de complicata si periculoasa. Romania are nevoie de lideri politici cu vana, capabili sa proiecteze in exterior ”o imagine de forta sau de autoritate”, pledeaza Nastase. Convins fiind de victoria lui Donald Trump in SUA, Nastase sustine ca Romania risca, in perioada urmatoare, ”regionalizarea sau federalizarea”. ”Romania se apropie de situatia din 1940, de izolare internationala. Nu stiu daca chestiunea frontierelor va fi repusa in discutie, dar se va putea apara eficient Romania daca se va pune problema regionalizarii/federalizarii, agreate – se pare – deopotriva de SUA lui Trump, Rusia si Germania, ca solutie la o <<problema etnica>> revigorata de la Budapesta?”, se intreaba fostul premier. Iar raspunsul este nu, din moment ce tot Nastase spune ca Romania, spre deosebire de statele din jur, nu va fi in capabila sa-si apere interesele cu un premier care ”functioneaza ca un administrator-arendas” si nu ca un lider politic. Situatie in care nici mutenia proverbiala a presedintelui Iohannis nu ne ajuta cu nimic, ci dimpotriva, am adauga noi.

author avatar
Simona Badulescu
776 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule ex pm fii mai prudent si nu te mai hazarda in predictii penibile. lasa-i pe sfertodoctii de grumaz,iulian fota ion petrescu,cornateanu etc sa te laude si atat. Degeaba au fost trimisi in lume cu sprijinul comunistilor ca tot NISTE NEICA NIMENI AU RAMAS.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger