AcasăPoliticaRomânia, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia...

România, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia cea mare!

iohannis ciucaRomânia, în ALERTĂ din cauza lui Putin: Klaus Iohannis a luat decizia cea mare!

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru situația de securitatea din zona flancului estic al NATO. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni”, transmite Adminsitrația Prezidențială.

Subiectele ce se vor discuta în CSAT:

  • Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;
  • Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Iohannis s-a întâlnit, vineri, cu Ciucă

Convocarea CSAT a venit după o discuție între președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Întâlnirea a avut loc de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Decizia şefului statului a venit după ce Rusia a cerut retragerea trupelor NATO şi România şi Bulgaria.

MAE reamintește că prezența NATO în statele aliate, care este rezultatul deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel de către liderii aliați și implementate de structurile aliate politice și militare responsabile în acest sens, este o reacție strict defensivă la comportamentul tot mai agresiv al Federației Ruse în Vecinătatea Estică”, au răspuns autorităţile noastre.

author avatar
Andrei Ștefan