AcasăPoliticaRomânia Educată, o născocire pentru propagandă

România Educată, o născocire pentru propagandă

Președintele a venit cu o idee. Sper ca măcar atât să îi aparțină. Nu m-ar mira ca, de fapt, un consilier să fi gândit în locul lui. Să facem România Educată, o fi spus Iohannis. S-o facem, o fi zis și liota dimprejurul lui.

Eu vin cu școlile, a spus un deștept. Avem cam 7.000, cred că ajung. Eu vin cu elevii, a zis un altul. Sunt destui, vreo 2,8 milioane. N-or să fie cam înghesuiți în toate școlile mele, a revenit primul? Ce dacă, mai merg cu oile, mai merg la arat și semănat, mai merg la pădure să taie lemne, se face loc, a intervenit din nou al doilea. Eu aduc cărțile, a zis și al treilea. N-o să ai destule, i-a atras atenția unul de pe margine. Și ce dacă, până acum existau, a forțat nițel omul cu cartea ? Dăm și noi câte putem, iar de restul e cum spune popa, de la mine mai puțin, de la Dumnezeu mai mult. De unde luăm profesori, a întrebat ultimul? Din comuna învecinată, i s-a spus, n-avem bani de ăștia noi.

Cu planul ăsta s-au dus la Iohannis. S-a uitat peste el și l-a băgat în sertar. Din an în mai muta o carte, un profesor, mai aștepta să crească elevii, poate vor la sparanghel și atunci e mai ușor. Poate și profesorii vor în străinătate, la portocale. Nu se prea mișca treaba. Nici după ce l-a sunat pe Florin Piersic, să compună un text la caterincă, n-a ieșit cine știe ce. Taman când se agita mai tare a venit Covid. Lui Iohannis i-a murit talentul. I-a murit și inspirația. Apoi a venit Comisia Europeană și i-a zis că-i dă ea bani prin PNRR. El a înțeles că pentru școli, să le construiască. Asta a înțeles, asta a spus. Pentru deșteptarea elevilor nu zice penerereaua aia că dă. Sau poate nu am văzut eu. Pe profesori îi ajută el, de la buget. Le dă bani pentru chiloți tetra și bătălia de la Podul Înalt. E veche, dar se ține bine prin istorii. Directorilor le dă și bună ziua.

A durat mult, aproape șase ani, dar acum România Educată este gata. Ne arată puterea președintelui, care până mai ieri, alaltăieri bătea mingea pe maidanul educației. Acum bate educația, care e tot un fel de a bate câmpii. În rest e propagandă.

author avatar
Valentin Boeru
962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger