AcasăPoliticaRomânia ar putea intra în Schengen în etape. Ce spune europarlamentarul Rareș...

România ar putea intra în Schengen în etape. Ce spune europarlamentarul Rareș Bogdan: „Există șanse mari ca…”

România ar putea intra în Schengen în etape. Ce spune europarlamentarul Rareș Bogdan: „Există șanse mari ca...” (sursa foto: Rares Bogdan/Facebook)

În contextul în care în ultima perioadă se discută intens despre dezideratul României de a intra în spațiul Schengen, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a făcut precizări pe acest subiect îndelung abordat pe scena politică de la București, în aceste zile.

Concret, europarlamentarul a fost întrebat, joi, când ar putea intra România în Schengen. Iar din răspunsul său reiese că România ar putea intra în etape în spațiul Schengen.

Bogdan: Consiliul JAI de la Praga, hotărâtor

„Există șanse mari ca România să reușească să intre în zona de spațiu Schengen aeroportuar până în 26 martie, și pe zona de trecere terestră și feroviară chiar mai repede. Dar nu vreau să înaintez o dată.

Consiliul JAI de pe 8 decembrie, de la Praga, va fi hotărâtor, sigur că în cadrul acestui consiliu, din păcate România nu va avea drept de vot, deși va participa”, a declarat Rareș Bogdan, la Interviurile digi24.ro.

Liberalul a mai oferit câteva explicații cu privire la această procedură de vot. „Vor vota doar țările din spațiul Schengen, adică cele din UE care fac parte deja parte din spațiul Schengen, și cele 4 țări, inclusiv Elveția care sunt membre Schengen, dar nu sunt membre UE, și sigur că pe noi ne intersează foarte mult ca delegația care a venit în misiune suplimentară pentru a vedea implementarea a tot ceea ce înseamnă IT Schengen în România, a tot ceea ce înseamnă regulamente tehnice pe granițele României, să vină cu un raport pozitiv, care să poată fi un argument în plus pentru guverne”, a completat Rareș Bogdan, conform sursei menționate.

Când ar putea scăpa România de MCV

Și tot joi, 13 octombrie, premierul Ciucă a fost întrebat despre ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Mai exact, având în vedere că una din condițiile-cheie pentru ca România să intre în spațiul Schengen este ridicarea MCV, presa a vrut să afle de la șeful Guvernului când se așteaptă să fie ridicat MCV pentru țara noastră.

„Mai întâi de toate, trebuie ca legile justiției să fie adoptate în Parlament. Urmează ca în Senat (…) sperăm ca săptămâna viitoare întreg procesul să fie finalizat. Avem această coordonare permanentă cu Comisia și sunt convins că, odată ce vom aproba și vor fi promulgate legile justiției, putem ca în luna noiembrie să avem un raport pozitiv pentru ridicarea MCV-ului”, a spus premierul Ciucă, aflat în județul Argeș, unde a făcut o vizita la Platforma Industrială Dacia Mioveni.

author avatar
Andrei Coman
419 afisari

9 COMENTARII

  1. Cine mai pune botul la ce latra mizeria asta umana ?
    Hau hau hau hau ,in 30 de zile PNL la desfiinta pensiile speciale
    Ghinion pentru prostii ce l-au votat
    Au trecut 3 ani ,nu 30 de zile si pensiile speciale sunt la locul lor mai grase si beneficiarii tot mai fericiti .

  2. Totusi,in comparatie cu altii RaresBogdan poate fi numit „partea buna a liberalilor”…. Este un tip fair-play si patriot,doar ca nu are mare influenta in lumea dinozaurilor
    Vrem in Schengen? Trebuie rezolvate chestii tehnice nu vorbe goale
    Si nu trebuie sa fiighiocel sau prostituat politic ci doar sa fii credibil si serios

  3. „România ar putea intra în Schengen în etape.”
    Prima data va baga un picior ca sa vada daca apa e rece. Dupa aia va intra usor usor pana la brau ca sa se obisnuiasca organele cu apa, iar mai apoi va sari direct in cap ingropandu-se in nisip.

  4. ba, eu zic ca si orice contributie a Romaniei pt. interesele altora in zona, sa se faca tot in etape:
    Etapa 1: Nu si veto
    Etapa 2: Nu si veto
    Etapa 3: Nu si veto

    Etapa 10: Nu si veto

    Etapa N: Etapa 1: Nu si veto

  5. Ai retiunt bine Bogane,pas cu pas.Azi un pas,la anul si la muti ani tot asa, inca un pas. Eropa lucrului bine facut.l

  6. Imi place de el ca face cate ceva. Uite nenea Gigi nu a facut nimica cat a fost la Ue sau Petrov ori fiiiesa.
    Asa tre sa lupți pt tara nu sa o sabotezi ca Macovei ca atunci Doamne Doamne, te bate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger