AcasăPoliticaRomânia a ajuns la capătul puterilor: am cerut asistență internațională!

România a ajuns la capătul puterilor: am cerut asistență internațională!

raed arafatRomânia a ajuns la capătul puterilor: am cerut asistență internațională!

Autorităţile noastre se simt neputincioase în lupta cu noul coronavirus. Tocmai de aceea, România solicită asistență internațională pentru concentratoare de oxigen și medicamentul Tocilizumabum, potrivit unei hotărâri adoptate marți de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia de activare a Mecanismului European de Protecție Civilă vine în condițiile în care în România nu mai este niciun pat liber de ATI pentru COVID, iar spitalele s-au închis pentru pacienții non-COVID care nu sunt urgențe.

Care este decizia CNSU?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19, după cum urmează:

  • solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;
  • solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.

Pentru punerea în aplicare a acestor solicitări Departamentul pentru Situații de Urgență dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă în scopul identificării posibilităților de sprijin.

Raed Arafat a explicat și de ce autorităţile nu iau în calcul transportul pacienţilor cu coronavirus în străinătate.

Acest lucru poate fi realizat la distanţe limitate, cu spitale din vecinătate. Noi avem foarte mulţi pacienţi la care le găsim locuri.

Astăzi erau la un moment dat 50 de pacienţi pentru care căutam locuri. Este imposibil să pui asemenea număr de pacienţi în avioane”, a explicat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
293 afisari

8 COMENTARII

  1. Rusinos.Dupa 1 an si jumatate nu au reusit sa si faca rost de aparatura, materiale, paturi si mai ales tratament eficient !
    In spitale covidul nu se trateaza cu vaccin.

    • nu prea o ai cu vaccinurile! nu stii rostul lor asa ca mai intai cauta, invata si apoi graieste!

  2. „Specialistii” au avut alte preocupari: propriile afaceri si buzunare, nu soarta tarii, a poporului , a bolnavilor. As fi curioasa sa stiu ce spun (daca spun) votantii ciumei galbene si a puilor de securisti.

  3. O bomba pe care au amorsat-o din slugarnicie pentru jigodiile globaliste care i-au intors cu cheia.Acum le explodeaza in fata.Al-Kakatul ar fi bine sa se retraga si sa plece acasa.Cat mai poate.

  4. Jegul asta face ce vrea în tara asta, sat fără câini, de mai bine de 20 de ani. Nu avem procurori decat pentru dueluri de putere și mici găinării.

  5. Bai cenzorule, nu vrei sa faci ceva calatorii in lokuri mai calde ? 🙂 Ha ha ha 🙂

  6. Aici, pe aceste meleaguri, oamenii au invatat sa nu aiba incredere in nimeni, asa ca fiecare se descurca dupa cum poate, si dupa cite intelege ca se intampla !! Bai, scapa cine si care poate, in afara de aia care au stat si acum bot in bot cu altii, si mai ales cei care merg in multime, acolo e prapad, nu e bine sa faceti astfel de greseli infantile, ca la Nelu Talharu il doare fix in basca pe popor, astia au cu totii pusi deoparte pentru ei acel tratament miraculosi monoclonali ce i-au dat si la Trump, de l-au pus pe picioare americanii in doar 3 zile !! Bingo, vedeti, despre asta este vorba, daca esti mare mahar miliardar, adica faci parte din elita globalista, si dai ceva milioane de dolari sau euro pe acolo, iti faci ceva provizii de seruri miracol pentru tine si familia ta, altfel, trebuie sa eviti multimile !!

  7. Arafat, cine ti-a permis să ceri ajutor international? Cine sda mamcii tale te crezi? Avem un parlament si trebuie să te prezinți in fața parlamentului si poporului român ca să ceri asa ceva. Parlamentarii si poporul român iti vor da alrobarea sau nu. Nu tu esti cel îndreptățit sa faci asta. Clar?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger