ROEXIT!

Se vede că e la capătul puterilor. Florin Cîțu și-a epuizat resursele intelectuale. Nu a găsit argumente pentru a demonta amendamentele PSD la legea bugetului. A susținut că social democrații vor să folosească la finanțare contribuția României la UE. Adică, să ne scoată din Uniunea Europeană.

Mi se pare o exagerare fără margini. Nu PSD vrea să ne scoată din UE, ci aproape o țară întreagă vrea să plece. S-a săturat de UE ca de mere acre, nu trebuie să vină social democrații să ne tragă de mânecă. Românii au văzut cum ceea ce li s-a promis la admiterea în marea familie europeană nu mai seamănă cu lucrurile care li se întâmplă. Gogonată denumire, marea familie europeană! Au văzut că locul lor este la coada mesei, timp în care Iohannis lasă impresia că am fi în fruntea bucatelor. Flerul îmi spune că și după terminarea mandatului, când va fi ajuns în Consiliu sau în Comisia Europeană, căci i se pregătește locul, ei bine, nici atunci Iohannis nu va fi altfel. Va mima în continuare iubirea față de România, dar pe de altă parte o va da cu capul de toți pereții. Ca și până acum, nicio deosebire. Sigur că ne poate prosti multă vreme de acum înainte, dar nu suntem orbi.

Nu trebuie să vină PSD să ne scoată din Europa. Vrem noi să nu mai avem de-a face cu ea, noi, majoritatea aia care-i stă în gât și lui Cîțu, și lui Iohannis, și lui Orban, Barna sau Cioloș. O vor cei care au simțit ce înseamnă să ai statut neoficial de cetățean de mâna a doua, timp în care Europa îți spune că ești egal cu ceilalți. O vor cei care au văzut cum România este tratată ca o proastă cu ciunga-n păr, dar i se spune că este prietenul cel mai de preț al Europei. România a ajuns prietena tuturor și toți vor să o scoată la plimbare mai ales când ea nu vrea. Plecarea din Europa o vor și cei care s-au săturat de parteneriate strategice cu Franța, Olanda și Germania, adică exact țările care se bat pentru a lua ce a mai rămas din avuția națională. Universul lui Cîțu nu este similar cu al nostru. El trage de scaunul de premier, pentru a duce la îndeplinire planurile meschine ale Uniunii, noi abia tragem de o coajă de pâine. Iar toate astea nu înseamnă că PSD vrea să ne tragă afară din Europa. Suntem suficient de isteți ca să ne dăm seama că pe mâna lui Ciolacu nu avem cum câștiga. Asta nu înțelege Cîțu. Bine, el, săracul nu înțelege multe. Dar nici noi nu avem vreo vină pentru asta.

author avatar
Valentin Boeru
1.887 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger