AcasăPoliticaRoberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis...

Roberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis ce planuri are cu România pentru Schengen

Roberta Metsola Roberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis ce planuri are cu România pentru Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a venit la Bucureşti, într-o vizită oficială, până marți. Prima oprire a fost la Palatul Cotroceni, unde a susținut o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

România aparţine spaţiului Schengen, a declarat oficialul european.

Oficial, toţi ne vor în Schengen

„Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”, a declarat și Roberta Metsola, care a dat asigurări că se doreşte rezolvarea rapidă a situaţiei.

„Noi vom continua să promovăm această chestiune, în ciuda întârzierilor şi dezamăgirii din 2022. Situaţia va dura cât mai puţin posibil. Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat liderii guvernelor europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări acum 11 ani.

Pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, deoarece toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite şi atunci chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe, trebuie să insistăm ca această chestiune să se rezolve în 2023„, a afirmat ea.

Acesta a precizat însă că „chestiunea Schengen nu se discută la Consiliul European, nu se tranșează acolo”.

author avatar
Andrei Ștefan