AcasăPoliticaRoberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis...

Roberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis ce planuri are cu România pentru Schengen

Roberta Metsola Roberta Metsola a venit, luni, la Bucureşti şi i-a transmis lui Iohannis ce planuri are cu România pentru Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a venit la Bucureşti, într-o vizită oficială, până marți. Prima oprire a fost la Palatul Cotroceni, unde a susținut o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

România aparţine spaţiului Schengen, a declarat oficialul european.

Oficial, toţi ne vor în Schengen

„Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”, a declarat și Roberta Metsola, care a dat asigurări că se doreşte rezolvarea rapidă a situaţiei.

„Noi vom continua să promovăm această chestiune, în ciuda întârzierilor şi dezamăgirii din 2022. Situaţia va dura cât mai puţin posibil. Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat liderii guvernelor europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări acum 11 ani.

Pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, deoarece toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite şi atunci chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe, trebuie să insistăm ca această chestiune să se rezolve în 2023„, a afirmat ea.

Acesta a precizat însă că „chestiunea Schengen nu se discută la Consiliul European, nu se tranșează acolo”.

author avatar
Andrei Ștefan
723 afisari

9 COMENTARII

  1. Pirtz!
    Fără valoare.
    UE a vrut numai sa scoată de aici.
    L-a impus pe Base, cu lista lui Ponta.
    A impus vânzare Petrom, siderurgie.
    Ne tine la vama. Îl susține pe Joianis.
    Deci este un UE care ne-a dat mie.
    Deci, pa!

    • Cine vrea in Schengen ? Eu , nu! Ce avantaje as avea?
      Austriecii ne vor in Schengen sa treaca in viteza tirurile cu busteni si petrol! Da-s prea prosti sa isi dea seama.
      Eu daca aveam putere de decizie le faceam niste vami la austrieci de stateau in vama cate o saptamana!

  2. Cum a inceput mamaliga romaneasca, nu sa chiar explodeze, doar sa stropeasca si sa friga, hop si bruxelezii si-au amintit ca exista o tara in estul Europei, care se numeste Romania careia dupa ce i-ai spoliat bunurile facute cu spinarea acestui popor, prin lipsuri pe care ei nu le-ar intelege si le-ai dat doar ”margele de sticla” (ca mai stim noi cine in istorie), deci, hop trimitem ”calul troian” sa calmeze spiritele prin promisiuni. Culmea ca cotroceanul fie nu pricepe, fie nu VREA sa priceapa si incepe sa ne spuna ca ”nuuu-i mooommmenntuul” sa ne revoltam, ca stapanii etc si etc. Prostii. Romani continuati ce-ati inceput, altfel totul va fi ca inainte. Dansa n-a venit la Bucale de la sine citire, ci la indemnul celor doi Gica contra, care fiti sigur ca aveau sustinere bruxeleza, iar acum cand porcaria miroase, fuga la TATICI pentru ca vezi ca pute. ROMANI NU ABANDONATI. Continuati sa votati pe Romania net. Pana la urma se va face ordine. Doamne ajuta.

  3. A inceput UE sa se teama de un exit al Romaniei in urma umilintelor repetate? Nu este cazul, cata vreme conducerea aservita este dispusa sa accepte si mai multe umilinte! Insa pentru imaginea in ochii prostimii a trimis-o pe asta sa ne mangaie un pic pe cap si sa ne zica niste cuvinte frumoase, dar goale, fara nicio relevanta concreta pentru Romania.

  4. Iata ca si cabalina asta ne socoate de prosti
    Dar poate ca inca sunt destui care pun botul lasa promisiunile fara acoperire facute de individ [a][dul] asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger