AcasăPoliticaRobert Negoiţă, scrisoare crucială către Nicuşor Dan: "Fenomenul căinilor fără stăpân pare...

Robert Negoiţă, scrisoare crucială către Nicuşor Dan: „Fenomenul căinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control”

CEARTĂ între primari. Robert Negoiță îl trimite pe Nicușor Dan la psihiatru: "Are nevoie de ajutor"

O femeie de 43 de ani din București a fost sfâșiată de o haită de câini lângă Lacul Morii, din sectorul 6 al Capitalei. Iar de anul trecut, când Ana mai fusese atacă fix în acelaşi loc, până acum autoritățile nu au făcut nimic pentru siguranța oamenilor.

Tragedia de acum ridică mari semne de întrebare legate de felul în care autorităţile îşi fac datoria. Câmpul de lângă Lacul Morii, unde a murit Ana, se întinde pe 60 de hectare pe care primăria Chiajna şi Primăria Capitalei se ceartă în instanţă. Dar pe care niciuna dintre instituţii nu-l curăţă.

Robert Negoiţă, scrisoare către Nicuşor Dan

Nu departe de zona unde femeia a fost ucisă de câini există o imensă grămadă de gunoaie, unde animalele vin să caute de mâncare. Deci, e lesne de înţeles de ce câinii maidanezi ajung în zonă.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, îl sfătuieşte pe Nicuşor Dan să convoace de urgenţă o şedinţă cu toţi primarii de sector, pentru a rezolva problema câinilor comunitari.

Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.

I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace ❗️URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a căinilor fără stăpân.

Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.

Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.

Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul căinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.

Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă„, a postat Robert Negoiţă pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan