AcasăPoliticaRobert Negoiță revine în PSD. Ce se întâmplă cu mandatul său de...

Robert Negoiță revine în PSD. Ce se întâmplă cu mandatul său de primar

Robert NegoitaRobert Negoiță revine în PSD. Ce se întâmplă cu mandatul său de primar / foto: PSD

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, își pregătește revenirea în PSD, partid pe care l-a părăsit în vara anului trecut pentru propria formațiune. Edilul a înființat București 2020, partid cu care s-a înscris în cursa pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Formula pe care a agreat-o cu conducerea social democraților a fost o fuziune între formațiunea sa și PSD, astfel încât acesta să nu își piardă mandatul de primar. Robert Negoiță are nevoie de susținerea PSD în Consiliul Local, la Sectorul 3. Primarul Sectorului 3 nu se poate baza pe o majoritate la nivelul Consiliului, astfel că proiectele sale sunt puse în pericol.

Anul trecut, Prefectura Capitalei i-a suspendat mandatul de primar al Sectorului 3 deoarece acesta și-a depus candidatura pentru funcția de primar din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016.

Ciolacu: „Interesul PSD este mai presus de aceste lucruri”

Președintele PSD Marcel Ciolacu îl primește înapoi cu brațele deschide. Liderul social-democrat lasă deoparte orgoliile pentru binele partidului.

„Am avut discuții cu domnul Robert Negoiță, dorește să revină în interiorul PSD, iar decizia va fi luată împreună cu toți colegii. Eu, personal, îmi doresc să revină în PSD. În rândul oamenilor politici există derapaje și supărări, dar cred că interesul PSD este mai presus de aceste lucruri.

Cred că Robert Negoiță a avut anumite derapaje, anumite greșeli, dar interesul PSD este mai presus de aceste lucruri. Trebuie să ne așezăm cu toții la masă, să discutăm, să vedem ce greșeli am făcut.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsLive.

Firea se opune revenirii

Revenirea lui Robert Negoiță în PSD nu este văzută cu ochi buni de Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. Aceasta a spus, conform unor surse politice, că se va opune opune cu toată fermitatea acestei reveniri. Firea a precizat că este dispusă să meargă până în pânzele albe.

Se pare că se teme că, prin revenirea lui Robert Negoiță, se pregătește înlocuirea sa de conducerea PSD București. Gabriela Firea a fost aleasă la conducerea acestei filiale în 2020.

author avatar
Andreea Vlad
416 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai ciolacule, prin revenirea lu’ neacoita meritati sa muriti si va doresc asta! Chiar nu mai aveti nicio rusine, nesimțiților ?!

  2. Daca unchiuletu, tovarasul general, a pus si el un cuvant, gashka de nepoti reintra in business

Comments are closed.

Zenville