AcasăPolitica”Roaba” de expirati numiti de PSD in fruntea Transelectrica protejeaza contractele firmelor...

”Roaba” de expirati numiti de PSD in fruntea Transelectrica protejeaza contractele firmelor lui Niculae Badalau si ale lui Sebastian Ghita

Asa cum am aratat in urma cu doua luni, Transelectrica se afla intr-o situatie extrem de delicata cauzata de scaderea consumului de energie electrica la nivel national. 

Iar in fruntea acestei companii strategice a fost instalat de actuala guvernare, Catalin Nitu, un pensionar de la Ministerul de Interne.  Pe fondul acestei situatii complicate de la Transelectrica ce a facut Nitu, actualul director general al Companiei?! A strans cureaua cheltuielilor cu salariile nesimtite ale celorlalti pensionari din Ministerul de Interne, angajati in acelasi timp cu el in Transelectrica, in timpul guvernarii pesediste conduse de Victor Ponta?!! A taiat contractele paguboase de IT date firmelor pesedistului Sebastian Ghita sau contractele generoase e care Transelectrica le are cu firmele de casa ale fostului ministru al Economiei, Niculae Badalau, baronul pesedist din Giurgiu?! Nici vorba de asa ceva!  Pai cum sa indrazneasca Catalin Nitusa rada contractele generoase date acestor firme de catre celebrul Marian Augustin Raducu, directorul de IT din Transelectrica??!! Va veti intreba pe buna dreptate cine e Marian Augustin Raducu?!

Marian Augustin Raducu, si el venit tot din Ministerul de Interne, este mentorul lui Catalin Nitu, actualul director general al Transelectrica. Raducu este cel care l-a si adus pe Nitu in Transelectrica, tot in timpul guvernarii PSD. Raducu are un salariu anual de 163.047 lei si o pensie anuala de 161.327 lei de la Ministerul de Interne. Acesta a fost pensionat de la Interne in anul 2016 si imediat dupa, angajat ca director de IT la Transelectrica. A fost angajat pe acest post important in Transelectrica, in 2016,  mandatul de director general al lui Toni Teau- numit de Victor Ponta la conducerea companiei. Raducu i-a fost recomandat lui Teau de catre Ovidiu Artopolescu, fost general manager la Microsoft Romania. Raducu si Artopolescu lucrasera mereu impreuna in perioada in care Raducu era directorul general al Directiei de Informatizare din Ministerul Afacerilor Interne. Augustin Raducu a coordonat toate achizitiile pe zona IT pentru securizarea frontierelor in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Evident ca cele mai multe business-uri le facea cu Artopolescu de la Microsoft si cu Sebastian Ghita si firmele sale. Aceste achizitii s-au lasat cu multe scandaluri si dosare penale. Nu insa si pentru pensionarul de lux Raducu, cel ce a fost angajat imediat dupa pensionarea de la Ministerul de Interne, la Transelectrica, companie strategica a statului roman, acolo unde continua si in prezent, „opera” de acordare de contracte mari pentru clienti politici transpartinici asa cum este fostul deputat PSD Sebastian Ghita, prietenul apropiat al lui Victor Ponta sau firmele acolitilor lui Niculae Badalau, fostul ”tatic” al Transelectrica, din guvernarea pesedista condusa de Viorica Dancila.

In momentul de fata, este cunoscut in Transelectrica dar si in guvern ca de fapt acest Raducu – directorul de IT al Transelectrica, este adevaratul director general al companiei de stat, intrucat Nitu, fostul sau subordonat de la Ministerul de Interne,nu face nicio miscare, nu semneaza niciun act, nu ia nicio decizie fara aprobarea lui Raducu.

De altfel, nu e niciun secret pentru nimeni faptul ca actualul director general al Transelectrica, Catalin Nitu, atunci cand lucra la Ministerul de Interne, a fost mereu- pana cand au fost amandoi pensionat, subordonatul lui Augustin Raducu. Acest lucru poate fi lesne observat consultand CV-urile celor doi de pe site-ul companiei Transelectrica. Tot Raducu a fost cel care odata iesit la pensie si apoi angajat la Transelectrica ca director de IT, l-a adus si pe Nitu, tot ca subordonat al sau, de data asta la Transelectrica. Cei doi, Nitu si Raducu, in timpul guvernarii pesediste conduse de Viorica Dancila, sub obladuirea lui Niculae Badalau, ministrul Economiei in acel guvern, au dat contracte nu doar lui Sebastian Ghita ci si firmelor de IT, de birotica si din energie, din cercul de interese al baronului de Giurgiu, NiculaeBadalau.

Iar indata ce PNL a preluat guvernarea, la sfarsitul lui 2019, Raducu- dealmaker-ul de la Transelectrica, l-a propulsat in fata pe Nitu ca director general al companiei, el preferand sa ramana director de IT, acolo de unde poate gestiona in continuare linistit acordarea si protejarea contractelor banoase de IT pentru firmele lui Sebastian Ghita si ale pesedistului Niculae Badalau. Badalau, anul trecut pe cand era ministrul Economiei si avea in subordine Transelectrica, si-a infipt multi oameni in conducerea acestei companii, oameni care ii protejeaza si acum interesele sale de business, care nu sunt deloc putine sau neinsemnate.

Iarasi o chestiune de notorietate in Transelectrica este si faptul ca, de cand Raducu e director de IT la Transelectrica, firmelor lui Sebastian Ghita si celor din cercul de interese al pesedistului Badalau, li s-a deschis larg usa la contracte cu aceasta companie de stat. Firmele lui Ghita au la Transelectrica si contracte directe in calitate de contractor principal dar si indirecte ca subcontractor de pilda al lui UTI Systems SA. Reamintim ca unul din dosarele pe care Ghita le are la DNA este legat de comisionul de 7% pe care Sebastian Ghita l-a cerut de la UTI pentru contractul de la Transelectrica. Iar firmele din anturajul lui Badalau , mai ales cele din domeniul IT si energetic au inceput sa primeasca contracte mari din vremea in care Marius Carasol, pupilul lui Badalau conducea Transelectrica. Problema e ca, in continuare aceleasi personaje conduc aceasta mare companie de stat si evident ca interesele lui Ghita si ale lui Badalau sunt in continuare protejate. Si pare ca toata acesteanu deranjeaza pe nimeni din cei de la guvern. La fel cum pare ca nu deranjeaza pe nimeni din guvern si de la partid faptul ca Nitu are zero experienta in domeniul energetic si zero experienta ca manager (el fiind, asa cum am aratat anterior, mereu subordonatul lui Raducu de care asculta dumnezeieste si acum cand conduce Transelectrica) sau cum la fel pare ca nu deranjeaza pe nimeni in guvern faptul ca in functiile cheie din Transelectrica sunt mentinuti pensionarii de lux proveniti din Ministerul de Interne ( Catalin Nitu, Augustin Raducu, Adriana Cojan) precum si garnituri intregi de sefi importanti numiti de PSD si de Badalau: Serban Harhoiu- director Comercial al Transelectrica sau Alina Elena Teodoru- sef Serviciu Contencios Administrativ si fost membru in directorat, anul trecut cand director general la Transelectrica era Marius Carasol, protectorul acesteia si omul de casa al lui Badalau. Teodoru e in prezent protejata chiar de Nitu, actualul director general al Transelectrica, pe principiul o mana spala pe alta si ambele spala conturile companiei de stat, in favoarea firmelor lui Badalau.

Si Augustin Raducu are o protejata acolo in Transelectrica, Adriana Cojan, si ea pensionara de la Ministerul de Interne, actualmente manager la IT, subalterna lui Raducu, are un salariu anual nedeclarat de la Transelectrica ( ceea ce contravine in mod flagrant legii) si o pensie anuala de 118.176 lei tot de la Ministerul de Interne.

Si Nitu- directorul general al companiei de stat incaseaza de la Transelectrica un salariu lunar de aproximativ 20.000 lei si o pensie de la Ministerul de Interne la fel de mare.

Vazand toate astea nu poti sa nu te intrebi daca nu se rasucesc Bratienii in mormant cand vad ca partidul fondat de ei a ajuns la guvernare in Romania anului 2020 si este penetrat in toate straturile administratiei centrale de tot felul de militieni, securisti si pesedisti cu interese obscure, adica fix de urmasii acelora care i-au chinuit in puscariile comuniste pe Bratieni si pe alti lideri liberali din acea perioada.

author avatar
Andrei Coman
3.447 afisari

1 COMENTARIU

  1. PENSIONARII CU PENSII SPECIALE SAU DE SERVICIU NU POT PRIMI SI SALARIU DE LA STAT. Ei pot activa cu salariu doar in domeniu privat respectand principiile incomatibilitatii si conflicului de interese.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger