Călin Georgescu, marea surpriză de la alegerile prezidențiale 2024, conduce în continuare cu 22,86% din voturile exprimate, după centralizarea a peste 99% din procesele verbale, fiind urmat de Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu, foarte apropiaţi ca număr de voturi.
UPDATE. Elena Lasconi a urcat pe locul al doilea, cu 15 voturi în fața lui Marcel Ciolacu, potrivit datelor afișate de AEP.
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat încheierea votului în secțiile din străinătate, ultimele secţii care s-au închis fiind cele din Vancouver, Canada, şi din localităţile de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.
Date oficiale de la AEP
După centralizarea a 99,7% din voturile exprimate la scrutinul de duminică, independentul Călin Georgescu conduce în continuare cu 22,86% din voturile exprimate.
El este urmat de Marcel Ciolacu (19,22%), Elena Lasconi (19,14%), George Simion (13,87%) şi Nicolae Ciucă (8,81%).
Luptă strânsă între Lasconi și Ciolacu
UPDATE. Diferența dintre Ciolacu și Lasconi scade tot mai mult. Momentan, cei doi candidați sunt despărțiți de 4.759 de voturi, după ce centralizarea 99,76% din voturi. Procentual, diferența dintre candidatul PSD și candidata USR înseamnă de 0,05%.
Candidatul USR, Elena Lasconi, este la 13.903 voturi distanță de locul doi ocupat de Marcel Ciolacu și diferența dintre cei doi scade la 0,15%.
Candidatul independent Călin Georgescu are peste 2 milioane de voturi după ce au fost numărate peste 99,61% din procesele verbale.
Promisiunile lui Călin Georgescu
În 2022, într-un interviu a declarat că liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune”. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru că a promovarea cultului personalitii al unor persoane bănuite de genicid.
Programul electoral al lui Călin Georgescu: ”Hrană, Apă, Energie”.
Ce măsuri propune candidatul Călin Georgescu:
– ”Predictibilitatea actului fiscal”
– ”Cotă unică de 10%”
– ”Stimularea agonisirii averii – pentru evitarea consumului inutil”
– ”Impozitarea cu 2% la mai mult de 1 milion € cifră de afaceri”
– ”Asocierea liberă a proprietarilor agricoli în cooperative și facilități fiscale oferite de stat producătorilor
– ”Piețe de desfacere, centre de colectare și industrii de prelucrare și conserve”
– ”Redirecționarea fondurilor UE către micul proprietar – pentru o dezvoltare coerentă începând de la sursă”
– ”Participarea de minimum 51% din partea statului în tot ceea ce înseamnă exploatări de resurse naturale pe teritoriul României – pentru ca interesul național să fie gestionat cu prioritate.”
– ”Reprofesionalizarea țării de la bază, reorganizarea școlilor de meserii”
– ”Reducerea imediată a aparatului de stat, prin relocarea acestora spre domeniul privat – pentru că într-o eră tehnologizată precum cea în care ne aflăm și statul e nevoie să fie digitalizalizat de urgență”