AcasăPoliticaRezultate finale, după contestaţii, alegeri parlamentare 2020. BEC a anunţat cine rămâne...

Rezultate finale, după contestaţii, alegeri parlamentare 2020. BEC a anunţat cine rămâne pe dinafara Parlamentului

alegeriRezultate finale, după contestaţii, alegeri parlamentare 2020. BEC a anunţat cine rămâne pe dinafara Parlamentului

Biroul Electoral Central a comunicat, sâmbătă după-amiază, rezultatele finale, după contestaţii, de la alegerile parlamentare 2020.

Acest comunicat a confirmat victoria PSD-ului, dar şi temerile celor de la PMP şi Pro România, care au rămas pe dinafara Parlamentului. PSD a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 1.732.289 de voturi, iar PNL – 1.511.227 de voturi.

Alianţa USR PLUS a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 936.864 de voturi, iar Alianţa pentru Unirea Românilor – 541.938 de voturi, conform Agerpres.

Totodată, Uniunea Democrată Maghiară din România a obţinut pentru Senat 348.262 de voturi. Numărul total al voturilor valabil exprimate pentru Senat este de 5.908.364 voturi, potrivit BEC.

PMP şi Pro Romania n-au atins pragul electoral de 5 la sută şi, deci, rămân pe dinafara Parlamentului. Vedete politice precum Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu n-au prins un loc în Parlamentul Românei.

Au votat puţin peste 6 milioane de români

BEC a menţionat că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente este de 6.059.113. Nu în ultimul rând, reprezentantul BEC a precizat că, în zilele următoare, se va efectua procedura pentru atribuirea mandatelor.

Ludovic Orban şi Eugen Tomac, „victimele” alegerilor parlamentare 2020

Eugen Tomac și-a depus demisia din funcția de președinte al PMP, după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral și nu va intra în Parlament.

Eugen Tomac și-a anunțat demisia printr-o declarație publică făcută miercuri dimineață. „Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor români care în condiții de criză de sănătate s-au prezentat la vot. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru PMP, știm că pentru dumneavoastră a însemnat enorm acest gest pe care l-ați făcut„, a afirmat Tomac.

De asemenea, Ludovic Orban, liderul PNL, şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru.

author avatar
Andrei Ștefan
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger