AcasăPoliticaRezultate finale ALEGERI LOCALE 2020 București. Câte voturi a obținut, de fapt,...

Rezultate finale ALEGERI LOCALE 2020 București. Câte voturi a obținut, de fapt, primarul ales Nicuşor Dan

Nicusor DanRezultate finale ALEGERI LOCALE 2020 București. Câte voturi a obținut, de fapt, primarul ales Nicuşor Dan

Rezultate finale ALEGERI LOCALE 2020 București. Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a terminat de numărat voturile de la scrutinul organizat duminica trecută, 27 septembrie, în Capitală.

Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate, potrivit BEM. Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicuşor Dan şi 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.

Candidatul PMP, Traian Băsescu, a obţinut 72.556 de voturi, candidatul Pardului Verde, actorul Florin Călinescu a fost votat de 13.742 de persoane, iar liderul ALDE, Călin POpescu Tăriceanu a obţinut 9.892 dintr voturile valabil exprimate, iar Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) are 5.315. Restul candidaţilor înscrişi în cursa pentru primarul general au obţinut sub 5.000 de voturi.

Rezultatele finale ale alegerilor pentru primăria Capitalei făcute publice, luni, de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti indică faptul că 672.004 persoane dintre cele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie.

Vezi aici lista finală!

Sfatul Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan

Gabriela Firea are un sfat pentru primarul ales Nicușor Dan, înainte să-i predea ștafeta la Primăria Capitalei. Firea îl sfătuiește să mintă mai puțin și să facă mai mult.

„Să mintă mai puțin, să facă mai mult, va constata că nu găsește nicio caracatiță în Primărie, va constata că sunt oameni în majoritate buni, muncitori și loiali Capitalei. Hai să le punem în cârcă consultanților, poate dumnealui este de bună credință, să-l vedem la treabă”, a declarat Gabriela Firea, înainte de ședința PSD, în care au fost analizate rezultatele alegerilor locale.

Edilul Capitalei a comentat și declarațiile premierului Ludovic Orban despre problemele Bucureștiului. „Chiar aseară premierul a recunoscut, gura păcătosului adevăr grăiește, faptul că în București nu pot fi rezolvate problemele mari lăsate de izbeliște de 30 de ani decât printr-o colaborare dintre Guvern și Primărie (…) Mă bucur că domnul Orban îmi dă, în sfârșit dreptate. Iată că acum se găsesc și bani, totul se poate. Cetățenii au fost chinuiți un an doar ca să fiu scoasă din Primărie”, a precizat Firea.

author avatar
Andreea Vlad
383 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger