AcasăPoliticaRezultate ALEGERI LOCALE 2020. Cel mai vechi baron PSD a pierdut alegerile...

Rezultate ALEGERI LOCALE 2020. Cel mai vechi baron PSD a pierdut alegerile pentru Consiliul Județean, după aproape 20 de ani

rezultate alegeri localeRezultate ALEGERI LOCALE 2020. Cel ma vechi baron PSD a pierdut alegerile pentru Consiliul Județean, după aproape 20 de ani / foto: capital.ro

Rezultate ALEGERI LOCALE 2020. Liderul PSD Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. În locul lui a venit Cătălin Dumitru Toma, candidatul comun al PNL și USR PLUS.

„Dacă pică Oprișan, este un semnal mai puternic decât înfrângerea Gabrielei Firea. Gândiți-vă puțin ce înseamnă: Gabriela Firea este venită în PSD de șase ani. Oprișan e fibră! Oprișan înseamnă PSD. Oprișan însemna unul dintre nemuritori din PSD”, a comentat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

La alegerile locale din 2020, alegătorii l-au putut vota direct pe președintele Consiliului Județean. În urmă cu 4 ani, acesta a fost ales dintre consilierii județeni, votați pe liste, chiar de către aceștia.

Marian Oprișan, unul din greii PSD

Marian Oprișan, în vârstă de 55 de ani, a fost considerat întotdeauna unul dintre „greii” PSD. De 20 de ani neîntrerupți, acesta era președinte al Consiliului Județean Vrancea, mai precis din anul 2000. Însă anterior acestei date, el a mai deținut fie funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea, fie chiar de președinte, pentru un an, încă din 1995.

A intrat în partidul condus pe atunci de Ion Iliescu încă din 1990 și timp de doi ani a fost vicepreședinte al organizației de tineret a FSN. În 1992 a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și la scurt timp a fost numit lider al organizației din Vrancea a Frontului Democrat al Salvării Naţionale.

Până în 2003 a fost la conducerea locală a partidului care, între timp, și-a mai schimbat de două ori numele și a devenit Partidul Democraţiei Sociale din România, apoi Partidul Social Democrat. Doar cinci luni Marian Oprișan a fost simplu membru PSD, din februarie până în iulie 2003. Încă de la început a făcut parte și din structura de conducere a partidului la nivel național.

Cine e omul care a întrerupt „domnia” lui Oprişan

Cătălin Dumitru Toma, de 42 de ani, este senator PNL și președintele organizației județene a liberalilor. Toma a fost primar al comunei Jariştea din 2008, timp de două mandate, iar din 2016 este senator. El a absolvit Universitatea Bucureşti-Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie şi este şi licenţiat în filologie al Facultăţii de Limbă şi Literatură Română -specializare limba franceză-Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti.

A fost profesor la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, Odobeşti, Vrancea şi director adjunct al Liceului Teoretic Odobeşti, Vrancea, potrivit Mediafax. În Senat, este secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru administraţie publică.

author avatar
Andreea Vlad
346 afisari

2 COMENTARII

  1. PSD-ul care reprezinta interesele majoritatii populatiei, trebuie sa-si faca o analiza urgenta a rezultatelo dezastruoase la aceste alegeri si in perspectiva alegerilor parlamentare TREBUIE NEAPARAT SA-SI SCHIMBE CONDUCEREA PARTIDULUI CARE NU A FACUT NIMIC IN ACEASTA CAMPANIE ELECTORALA AU STAT ASCUNSI, PENTRU CA ACESTI CIOLACU, GRINDEANU, STANESCU SUNT ALIATII LUI IOHANIS SI STATULUI SAU PARALEL ANTIROMANESC !!!!
    CULMEA ASEARA LA ANUNTAREA REZULTATELOR ALEGERILOR , CATASTROFALE PENTRU PSD , GRINDEANU A DAT O DECLARATIE IDIOATA RAZAND ,CA DEALTFEL SI CIOLACU , CA NISTE PENIBILI IRESPONSABILI !!!!

    • Ce face, fă, proasto? PSD reprezintă interesele populației, ba, chiar, ale majorității ei? Cum, de cînd?! Le reprezintă așa cum o fac și PNL, USR, PLUS, PD-L etc. Dacă am omis vreo adunătură de borfași, prezint scuze. România e pierdută. Trăiască Țiganiada!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger