AcasăPoliticaRezoluția Parlamentului European, fix zero. Olanda nu ne vrea în Schengen

Rezoluția Parlamentului European, fix zero. Olanda nu ne vrea în Schengen

Europarlamentarii lui Mark Rutte nu au votat Rezoluția

Mobilizarea generală cerută de Guvern, pe motiv că acum este șansa noastră de a intra în Schengen, pare așa, o diversiune doar pentru necunoscători. Marea Rezoluție a Parlamentului European, prezentată ca cea mai mare victorie din ultimul secol, este, de fapt, a patra, în tot atâția ani. Favorabile au fost și celelalte trei, din 2018 încoace, dar România tot în afara gardului Schengen a rămas. Votul decisiv îl dă Consiliul European, unde este nevoie de unanimitate, iar Olanda nu are niciun gând de a vota în favoarea noastră.

Cei care s-au îmbătat deja cu iluzia că, din ianuarie 2023, România intră în Schengen, ar trebui să se trezească. Nici vorbă de așa ceva. Țările vestice s-au opus, cu schimbul, față de intrarea României în Schengen, lăsând la înaintare, de data aceasta, inflexibila Olanda, pentru care pierderea influenței economice a Portului Rotterdam, prin concurența Portului Constanța, este de neacceptat. Ca să spunem lucrurile foarte clar, doar o privatizare a Portului Constanța, vehiculată, la un moment dat, de liberali, ar mai mișca puțin poziția Olandei. Și nu așa, oricum, ci prin cumpărarea unei cote majoritare chiar de către societăți olandeze, care oricum și-au înfipt afaceri prin Portul Constanța. În rest, totul e spectacol pentru proști. Mai mult, Rezoluția aia a Parlamentului European, pe care oficialii noștri au prezentat-o cu un entuziasm deșănțat, nu este prima și, probabil, nici ultima, dar aici s-a mizat pe memoria scurtă a românului.

”Este a patra rezoluție a Parlamentului European favorabilă intrării României în Schengen, au mai fost una în 2018, una în 2020 și una în 2021. Când se va întruni Consiliul European pentru a supune la vot intrarea României în Schengen? Când va vrea el! Nu prea am înțeles isteria asta națională cu gata, s-a votat. Păi s-a votat a patra oară”, ne-a declarat europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier al României. În fapt, Consiliul European se întrunește chiar repede, pe 20 și 21 octombrie, la Bruxelles, dar pe agenda discuțiilor nu se regăsește nimic despre România și intrarea în Schengen.

”Ar trebui convinși ăștia din Olanda”

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru ne spune că misiunea cea mai dificilă aparține acum Administrației Prezidențiale de la noi, care trebuie să-și intensifice eforturile diplomatice și să obțină această unanimitate la Consiliul European. ”Ar trebui convinși ăștia din Olanda, că, practic, aici e problema. Mingea este în curtea Consiliului European. Rezoluția a fost o afirmare a Parlamentului European de susținere a României pentru intrarea în spațiul Schengen. A fost o majoritate importantă care a susținut acest lucru, exceptându-i pe ăia cinci care s-au obținut și care sunt tot din partidul de guvernare al domnului Rutte. Eu am cerut ca românii să fie tratați în același fel ca olandezii, ca germanii și francezii, nu ca cetățeni de mâna a doua. Pentru că nu au fost numai olandezii care s-au opus, de-a lungul vremii au oscilat, am mai fost și alte țări. Acum, Parlamentul European va înainta rezoluția Consiliului European și urmează ca acesta din urmă să se întrunească pentru a decide, cu mențiunea că este nevoie de unanimitate pentru ca România să intre în Schengen”, ne-a precizat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Numai Ciucă jubilează

Probabil pentru că ori nu înțelege mecanismul, ori ca să se mai laude cu reușite imaginare, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că procesul de intrare a României în Schengen a intrat pe ultima sută de metri. ”România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, a afirmat Nicolae Ciucă. Dovadă că rezoluția nu a însemnat nimic este și aceea că dinspre Cotroceni nu s-a auzit niciun sunet.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.122 afisari

28 COMENTARII

  1. Să nu uităm un lucru: măCiucăi așa de idiot pentru că-i militaur. De fapt, dacă nu era idiot, nu se făcea militaur, nu?

    • Barbule stii de ce militarii sunt prosti?
      Sa-ti spun eu : pentru ca provin din civili ca tine!

  2. Cred ca vor alceva cred ca vor sa ne gaozeasca rozetele sa vada cum suntem apoi dupa ce ne imprierenim ne baga toti.

    Acest mesaj sa stiti ca nu e destinat la orcine ci e destinat persoanelor doar peste 18 ani.

  3. Narcostatul asa cum se considera singuri nu ne vor?? După cât fura ei de aici ca cică pt ei e ok sa facă comert cu amanuntull off shore ce nici Africa nu accepta.

  4. OHANETE,SCARTU,CIUCA-MUCA,ORBAN,ZDRULA-SULA,
    USER-FREIERISTII,PERDELISTII,MUHAITISTII,,PENELISTII-GURISTII,
    ARATATI-LE BA MOCANILOR..CU-RU-L GOL,LA LABERSCHIMBISTII NATO
    CE SA CAUTATI VOI,MILOGILOR RETARDATI IN SANCHI-SENGHEN.
    STATI DRACULUI ACASA,IN DACIA MILENARA .
    CE,VOI AVETI COLONII.NU!!! OZLANDA ARE 5.!!!!.SA INTRA AIA IN SENGHEN-ZAT

  5. Unica metoda e sa gasim niste ieuroparlamentari asa un pic mai fetite si asa mai guralive si sa le bagam pe lângă olandeji ai sa vedeti apoi voi o sa Intram primi in Senghin o sa ne bage cu totu! he he EeeeHeHe HEHEHEHEHE… 🤗

    DOMNU BALASOIU!Haideți va rugam.
    HAIDETI VA REASTEPTAM LA PARTID.
    AVEM MISIUNE PENTRU TARA!

  6. schengen ne-ar fi fost de folos pana acum. la cum merg lucrurile in europa, nici schengen, nici uniunea europeana nu ne mai este de folos.
    uniunea europeana este condusa la faliment de catre sua.
    si atunci, ce ne mai trebuie din astea?
    sa si le bage acolo unde ii place lui rutte, acolo unde nu patrunde soarele, iar pe noi sa ne lase cu ale noastre.
    decat sa stam capra in schengen si ue, mai bine stam pe picioarele noastre ca avem de toate, mai putin oameni care sa stea langa popor, momentan.

    • Corrrect! E șansă noastră. Ne-a ajutat Dumnezeu sa rămânem si cu moneda proprie. La barza chioara..

  7. Consiliul European va vota în unanimitate cate o „plăcuță suedeză” pentru claudia, de la fiecare cetățean UE. Te bucuri, nu? Nesatulă…

  8. Ba esti nebun (a) ? ! . Romania si Bulgaria va intra in spatiul S, decizia este luata de cca 2 luni. Pt Claudia o invit sa treaca raul Nipru, acolo doamnele cu putere mare de anliza sunt jucate profesional intre picioare, pana nu mai stie care este motivul jocului. Dur , trist dar adevarat. Asta se intampla. Poate doamna stie ce se intampla daca urinezi contra vantului ?. Olanda nu este dusa cu pluta sa faca asta. Cand Franta si Germania stranuta, Olanda, Belgia, Finlanda ragaie. Romania si Bulgaria … incep sa faca temperatura.

  9. Am primit o placuta suedeza, de la olandezi, dupa ce ne-am dat tainul, da unde nu-i cap, vai de picioare

  10. Nu uitați că olandezii ne iau printr-un fond de investiții miliarde de euro din pilonul xx de pensii în complicitate cu ai noștri…

  11. Adevarat. Doamna rutte cand ne prinde iar ne fuuutie. Poate ca putem vorbi cu sotul, sa o invete pe ea mai bine. Si sa se poponeasca de la galati pana la roterdam.

  12. Johanis trebuie sa plătească!
    Poporul a votat un lemn.
    Acum , fiind inutil.lemnul, trebuie pus pe foc, ptr a fi util.
    El și surcica lui

  13. Mai, da bine stiti sa luati in deradere orice subiect, fie serios, fie o fumigena. Exact asa a pierdut de fiecare data poporul roman dealungul istoriei. Dar dupa ce dati cu capul de gard, va lamentati: apoi ce sa facem, asa a vrut Dumnezeu. Si apoi vrem tara ca afara…ha, ha ha, oare de ce-mi vine sa rad ??

  14. Un mesaj:
    Sabotati Olanda, nu cumparati produsele lor, nu mergeti la ei, nu-i primiti la noi, RAZBOI TOTAL!
    Sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa aiba Olanda nevoie de ajutor ca Ucraina, ca le dam M….

  15. ar trebui vorbit cu sotul bulangiului , poate isi lamureste sotia sa cedeze , trebuie incercat si asta !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger