AcasăPoliticaRevine starea de urgență? Ce spune Orban: ”Obiectivul nostru este...”

Revine starea de urgență? Ce spune Orban: ”Obiectivul nostru este…”

Pe fondul creșterii, în ultima perioadă, a numărului cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus la nivel național, dar și a prelungirii, cu 30 de zile, a stării de alertă la nivel național, pentru gestionarea crizei COVID, oamenii se întreabă ce va urma, la nivel de măsuri luate de autorități, în perioada ce vine.

Prim-ministrul a fost întrebat, cu subiect și predicat, luni dimineață, dacă, având în vedere numărul infectărilor ne-am putea întoarce la o stare de urgenţă în luna august. Ludovic Orban a susținut că autoritățile nu vor să impună vreo restricție în plus, față de cele existente deja. Totodată, șeful Executivului a adus în discuție faptul că urmează să intre în vigoare noua lege privind carantina și izolarea, și a cerut, din nou, românilor să respecte normele de protecție sanitară.

”Mi s-a mai pus întrebarea asta de foarte multe ori. Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. (…) Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem acelaşi mesaj către oameni: respectaţi regulile, respectaţi măsurile de protecţie sanitară, care sunt simple şi care au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”, a răspuns Ludovic Orban, pe această temă.

Vă amintim că legea privind carantina și izolarea a fost promulgată recent de către președintele Iohannis, în aceeași zi fiind publicată și în Monitorul Oficial. DETALII AICI.

95 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger