AcasăPoliticaReplică usturătoare pentru Iohannis, din partea unui oficial ungar: A ajuns preşedinte...

Replică usturătoare pentru Iohannis, din partea unui oficial ungar: A ajuns preşedinte şi cu votul maghiarilor

Replică usturătoare pentru Iohannis, din partea unui oficial ungar: A ajuns preşedinte şi cu votul maghiarilor

Au trecut luni bune de la declarațiile făcute de Klaus Iohannis de la Cotroceni, dar ecourile afirmațiilor președintelui continuă să apară.

De această dată, un secretar de stat de la Budapesta, responsabil pentru politici naţionale, este cel care îi dă o replică lui Iohannis. Árpád János Potápi a acordat un interviu cotidianului de limbă maghiară „Krónika”, publicat pe 18 septembrie, în care a caracterizat relația română-maghiară drept ”corectă” și ”politicoasă”.

Cât despre afirmațiile care au iscat numeroase reacții la momentul la care Klaus Iohannis a ales să săgeteze PSD-ul și pe liderul Marcel Ciolacu, la finele lunii aprilie mai exact, secretarul de stat ungar a făcut câteva referiri. ”Klaus Iohannis trebuie să știe că sașii au fost invitați de regii maghiari în Transilvania la începutul anilor 1200, au acordat Regatului privilegiile și autonomia de care s-au bucurat în timpul stăpânirii maghiare”, a susținut oficialul, conform kronikaonline.ro.

”Nici de la Klaus Iohannis nu mă așteptam la ceva mai bun, care, deși a putut deveni președinte cu voturile maghiarilor, până acum nu a întors sprijinul primit”, a mai subliniat secretarul de stat, conform sursei citate.

Ce spunea Iohannis

Declarațiile în cauză au fost făcute în 29 aprilie, înaintea unei ședințe de evaluare pe tema COVID-19, la care au participat premierul și mai mulți miniștri. „Bună ziua, dragi români! Jo napot kivanok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?”, a susținut Iohannis, de la Cotroceni.

Citiți mai multe aici: Acuzații dure ale președintelui: PSD se luptă în birourile secrete din Parlament să dea Ardealul ungurilor! (VIDEO) 

author avatar
Andrei Coman