AcasăPoliticaReplica lui Ciolacu pentru președinta Ungariei: „Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu...

Replica lui Ciolacu pentru președinta Ungariei: „Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu…”

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Marcel Ciolacu, al treilea om în statul român, prin postura sa de președinte al Camerei Deputaților, dar și viitorul premier, după rotativa guvernamentală, a reacționat luni la recentul mesaj pe care l-a transmis președintele Ungariei, în contextul vizitei pe care a făcut-o Katalin Novak la Şumuleu Ciuc, în județul Harghita.

Replica lui Ciolacu a venit pe fondul mesajului preşedintei Ungariei, care a publicat un material video de la pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, cu imnul Ţinutului Secuiesc şi cu mesajul „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne!”. Liderul PSD a catalogat declaraţiile înaltului oficial de la Budapesta drept „total inacceptabile”.

Ciolacu: Totul are însă o limită!

„Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, luni, 29 mai.

„Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care știe să își primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur. Totul are însă o limită! Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare, care pot genera tensiuni sociale!”, a ales să adauge Ciolacu.

Politicianul aflat în fruntea Camerei Deputaților a adăugat că România îşi doreşte „relaţii normale” cu Ungaria, însă acest lucru nu înseamnă că liderii politici români trebuie să tacă în faţa unor astfel de situaţii. „Ne dorim relații normale cu țara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în fața unor asemenea situații scandaloase.

Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române”, a încheiat Ciolacu mesajul transmis în prima zi a acestei săptămâni.

MAE l-a contactat pe ambasadorul Ungariei în România

De altfel, și reprezentanții Ministerului condus de către Bogdan Aurescu au reacționat la mesajele publice venite din partea președintei Ungariei.

„Ca urmare a mesajelor publice transmise de Președintele Ungariei, inclusiv pe pagina de Facebook, în contextul vizitei private cu caracter religios pe care o întreprinde zilele acestea în România, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România și a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părții române la manifestarea reținerii în declarații și mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali și politicieni ungari în România, și în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României.

În context, a mai fost precizat faptul că astfel de declarații nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări (…)”, au transmis, între altele, duminică, 28 mai, reprezentanții MAE, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
441 afisari

15 COMENTARII

  1. „In localitatea Sf.Gheorghe (Covasna) au fost descoperite în 1943 două morminte, unul de inhumație și altul de incinerație, aparținând epocii dacice,”
    Scrie pe wiki…

  2. Singura posibilitate de apariție a României în Europa este ca românii să se lege de Țara Secuiască

  3. Pariu ca totul este o facatura a mafiei fsn(psd pnl udmr aripile și minoritarii) cu scopul de a abate atentia de la disolutia statului roman?Imprumut 60 la% din pib,Faptul ca nu se doreste reforma pensiilor speciale si implicit pierderea miliardelor din pnrr, grevele anuntate .etc.

  4. Pune-i ba bariera la intrarea in tara ptr ca vine aici sa incite la revolte,ura si dezbinare. Nu e prima data cand umileste romanii si Romania! Asta e tara lui Papura Voda? Ptr ce te-a votat romanii sa-i umilesti cu astfel de personaje sovine ? Si-au batut joc de steag,de imn,de eroi,etc.Ptr ce-ati jurat pe biblie? Sa fiti credinciosi poporului roman!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger