AcasăPoliticaRenate Weber, revocată din funcția de Avocat al Poporului. „S-a transformat în...

Renate Weber, revocată din funcția de Avocat al Poporului. „S-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite!”

După ce Avocatul Poporului, Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu impozitarea pensiilor speciale, premierul Ludovic Orban a spu că acest lucru este inacceptabil, iar demerdul făcut de aceasta este împotriva românilor.

„Avocatul Poporului nu mai este demult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlalţi prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000 (n.r. lei) – aici nu este vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militari, poliţişti, jandarmi, ei de regulă au pensii de 3.500 – 4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice – deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor, au profitat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa”, a afirmat Orban după o vizită la amplasamentul Aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav

În acest context, Ludovic Orban a anunțat că a solicitat deja parlamentarilor să caute modalitatea legală de a o demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a adăugat Orban.

După cum s-au derulat lucrurile, procedura de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, va începe luni.

„Renate Weber și-a depășit atribuțiile”

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman a afirmat despre această situație, că Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile de serviciu în legătură cu impozitarea pensiilor speciale.

„Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva… poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii.

A invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris Florin Roman, sâmbătă, pe Facebook, potrivit stirileprotv.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
854 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger