AcasăPoliticaRefuză ideea unui nou guvern condus de Orban! Mesajul USR PLUS de...

Refuză ideea unui nou guvern condus de Orban! Mesajul USR PLUS de cât se poate de clar. Ce urmează?

USR PLUS, la recentele consultări de la Cotroceni (foto: Facebook/USR)

În așteptarea concluziilor finale ale negocierilor de la nivelul formațiunilor de centru-dreapta, menite să ducă la o variantă de premier care să fie agreată la nivelul coaliției, Ludovic Orban primește o veste cât se poate de proastă de la nivelul alianței conduse de către Barna și Cioloș. Nu la fel se poate spune despre Florin Cîțu.

Mesajul USR PLUS a venit la scurtă vreme după ce Klaus Iohannis spunea că așteaptă să se formeze o majoritate care să îi propună un nume de premier. ”USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră”, menționează reprezentanții USR, într-o postare transmisă pe pagina oficială de Facebook.

Varianta ca Ludovic Orban să ocupe din nou fotoliul de premier – pe care l-a părăsit după rezultatele obșinute de PNL la recentele alegeri – pare să fie ne neconceput pentru politicienii care fac parte din alianța USR PLUS. ”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, susțin reprezentanții formațiunilor conduse de către Dan Barna și Dacian Ciolos.

Ce spusese Iohannis

Cu scurtă vreme înainte, aflat în județul Giurgiu, Klaus Iohannis susținea că i se pare important ”să se formeze relativ repede un Guvern ca să gestioneze pandemia şi criza economică, să avem un Guvern care se bazează de preferat pe o majoritate solidă în Parlament şi să mergem mai departe, că de lucru este foarte, foarte mult”.

”Că este Orban -îl accept, că este Cîţu – îl accept. Sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă l-ar accepta premier pe Ludovic Orban şeful statului a spus: ”Da, dacă Coaliţia îl propune, îl desemnez”.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger