AcasăPoliticaReforma de dreapta o dă în șanț

Reforma de dreapta o dă în șanț

Prezentată ca o revenire a României, reforma trâmbițată de forțele de dreapta își arată fața. Nu există niciun plan elaborat, niciun proiect, ci numai o înșiruire de principii și lozinci, și alea copiate de pe cine știe unde. Planul de guvernare prezentat în Parlament conține aceleași inepții ca în planurile anterioare. Celui de reziliență, cu ușurință i se poate spune „enormitate”. Este atât de bun încât specialiștii UE au respins solicitarea unei sume de 30 miliarde de euro. Diplomatic, aceștia și-au mascat opiniile care, pe românește, ar suna „dați-o dracului de treabă, voi chiar nu gândiți?”

Accesul interzis

Guvernul nu cunoaște sensul termenului reformă. O demonstrează deciziile aberante, ghidate de interese politice. Parcă au înnebunit cu toții, totul trebuie să treacă prin politic. Meritocrația a devenit un cuvânt inutil, căci degeaba ai studiat și ai acumulat toată viața dacă nu ești liberal sau cel puțin simpatizant USR.

Tăiem tot și punem prostii

Înainte de alegeri, dreapta unită vorbea despre reforma învățământului. E adevărat că ar fi avut timp să o facă atât cât a stat la guvernare, dar nu a avut cine. De vină ar fi fost pandemia. Sigur că pandemia, întotdeauna trebuie să fie cineva de vină, dar nu cei care conduc. Reforma educației nu a început cu deschiderea școlilor sau cu distribuirea de tablete și calculatoare copiilor nevoiași.

Doar cine e rudă cu dreapta unită rămâne director

Nici cu verificarea manualelor școlare, pline de greșeli flagrante. Și nici cu restructurarea programei de învățământ, înțesată de inutilități, dar din care geografia și istoria vor dispărea. Contează mai mult să capeți noțiuni de bază despre sexul oral, cam de pe la clasa a patra, decât să știi că Dacia, de fapt, nu a fost cucerită în totalitate. Este cu mult mai important să vorbim romgleza corporatistă și să scoatem din program limba latină, baza limbii române. Religia, care întotdeauna a însemnat cunoaștere și odihnă spirituală, trebuie și ea să dispară. Reformă, nu?

 Facultatea de Medicină Liberală

După ce a vorbit despre depolitizare, bătând intens monedă pe asta, dreapta unită ne-a arătat și ce înseamnă. Prefectul trebuie să fie membru al partidului de guvernământ, ca să exprime mai bine interesele politice în județ. Nu are rost să căutați logica, nu există. Valul de schimbări nu se rezumă doar la atât. Directorii școlilor vor fi schimbați tot pe considerente politice.

Iată reforma Aproape 2 kilograme de parizer

Declarațiile premierului și ale ministrului Învățământului că nu va fi așa sunt doar cântece de sirenă. Deja nu mai contează cât de slab pregătit profesional ești ca profesor sau director, apartenența, simpatia sau înrudirea cu politica prin familie te salvează. Directorilor de școală, în scurt timp le vor urma directorii de spitale. Și asta pentru că una e să fi absolvit Medicina, și alta e să fi terminat Medicina Liberală. Nu există așa ceva, dar ce mai contează? Rigorile unei operații sunt aceleași, bunăoară, dar chirurgul liberal parcă taie mai cu talent. Deci, e mai bun.

E reforma naibii!

În privința veniturilor, e bătaie de joc pe linie. Curtea Constituțională a hotărât că majorarea pensiilor cu 40 la sută este legală. Și? Premierul Cîțu și-a făcut deja cunoscută decizia. Pensiile vor crește după cum vrea el, în etape, începând cu 8 la sută. Că nu înseamnă mare lucru nu-l privește pe el. Salariul minim net a crescut și el. Cu 40 de lei lunar, tot ca o reformă în bunăstarea oamenilor. Cât înseamnă 40 de lei? Ceva mai puțin de două kilograme de parizer. Un adevărat răsfăț garantat de guvern. Reforma de dreapta dă tare și în Justiție. În pofida referendumului, guvernului îi scapă o Ordonanță de urgență pe piață. Nu este legal, dar Iohannis a promis că este un caz de excepție și că nu se va mai repeta. Nu ai cum să nu-l crezi. A promis și o Românie normală, pe care acum o vedem tot mai bine cum arată. Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție tot reformă se numește. Adinei Florea, cea care a condus-o, i se pregătește decapitarea. Cum de și-a permis s-o trimită în judecată și să-i impună Laurei Codruța Kovesi controlul judiciar? Însă cel mai bine reforma este oglindită în Sănătate. Încă se moare pe capete în spitale, cu același veșnic Covid, numărul de îmbolnăviri este constant pe la patru mii și ceva de cazuri noi pe zi, dar guvernanții se luptă pentru funcții. Reforma naibii!

author avatar
Valentin Boeru
2.343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger