AcasăPoliticaReducerea de 50 de bani la carburanți. Guvernul a aprobat OUG, dar...

Reducerea de 50 de bani la carburanți. Guvernul a aprobat OUG, dar benzinarii NU sunt obligați să taie prețul la pompă!

carburantiVești bune pentru șoferi! Compensarea carburanților se prelungește cu 3 luni. Care va fi noua reducere la pompă

Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finele ședinței de Guvern din 30 iunie.

Ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a făcut unele precizări pe acest subiect.

Azi (joi-n.red.) s-a aprobat această OUG. Vorbim de o reducere de 50 de bani – 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, (…) iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanțurile de benzinării, în cazul când doresc să ia și această reducere de la bugetul de stat de 25 de bani”, a declarat Virgil Popescu, de la sediul GUvernului, în cadrul briefing-ului de presă.

Popescu: „Nu este ceva obligatoriu”

Oficialul a mai spus, de la Palatul Victoria, că ordonanța de urgență intră în vigoare în această noapte. Din câte reiese din spusele ministrului, benzinarii din România nu vor fi obligați să reducă prețul la pompă, cu 50 de bani, pe litrul de benzină sau motorină. Și asta pentru că ordonanța presupune o conformare benevolă.

Chiar și așa, ministrul Energiei s-a declarat convins că, deși nu sunt obligați, fiind vorba despre o ordonanță ce nu are caracter obligatoriu, că benzinarii vor aplica acest mecanism.

Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare voluntară. Nu este ceva obligatoriu. Eu din ce cunosc în piață în momentul de față sunt convins că majoritatea lanțurilor de benzinării, dacă nu chiar toate vor aplica această ordonanță și românii vor beneficia la toate (…) stațiile din România de această reducere de 50 de bani”, a mai afirmat ministrul Virgil Popescu.

author avatar
Andrei Coman