AcasăPoliticaRedeschidere piețe. Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi...

Redeschidere piețe. Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi penibile în campanie”

Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi penibile în campanie” (foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

După cum era de așteptat, recent-anunțata intenție de a se redeschide piețele pe finele săptămânii, adică fix înaintea alegerilor din 6 decembrie, nu a fost trecută cu vederea la nivelul conducerii principalului partid de opoziție.

”Iohannis mai avea puțin și dădea cu pălăria de pământ că PNL-ul va deschide piețele electoral fix înainte de alegeri. Așa cum au făcut și cu școlile. Și cu restaurantele. Le deschid în dispreț doar pentru a le închide iar!”, a comentat Marcel Ciolacu, miercuri după-amiază, cu trimitere la noul accesoriu vestimentar folosit de către șeful statului la ultimele sale apariții publice în aer liber: o pălărie neagră.

”Mizerii electorale”

Liderul PSD amintește și faptul că zilele trecute – când se aștepta să se afle dacă Klaus iohannis va promulga legea piețelor – s-a descoperit că de fapt Guvernul s-a adresat Curții Constituționale pe tema legii vizând redeschiderea piețelor. ”Iohannis uită voit că Orban a contestat (după aproape 20 de zile!!!) legea votată în Parlament prin care redeschideam piețele în siguranță. Un gest sinistru doar ca să poată regiza o scenetă de prost gust cu Iohannis spunând că n-a avut legea la promulgare, deși o primise încă din 12 noiembrie!

Dacă e făcut de PSD nu e bine, dacă e de la PNL – e minunat! Este un gest cinic caracteristic liberalilor, o mare bătaie de joc pentru cei care au înghețat săptămâni în șir în frig pentru ca Iohannis să facă acum gesturi penibile în campanie. Și sunt sigur că românii au înțeles asta și nu mai înghit asemenea mizerii electorale!”, a mai notat Ciolacu în mesajul transmis pe pagina sa oficială de Facebook.

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri (foto: presidency.ro)

Ce spusese Iohannis

Anterior în cursul acestei zile, aflat în Moldova, alături de premierul Orban și de ministrul Bode, de la Transporturi, Klaus Iohannis a anunțat că, în urma discuțiilor cu specialiștii, s-a ajuns la concluzia că piețele se vor redeschide. Este vorba despre cele care funcționau în spații închise.

Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a susținut Iohannis, cu ocazia deschiderii Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

author avatar
Cristina Stefan