AcasăPoliticaRedeschidere piețe. Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi...

Redeschidere piețe. Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi penibile în campanie”

Cu ochii pe pălăria lui Iohannis, șeful PSD reclamă ”gesturi penibile în campanie” (foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

După cum era de așteptat, recent-anunțata intenție de a se redeschide piețele pe finele săptămânii, adică fix înaintea alegerilor din 6 decembrie, nu a fost trecută cu vederea la nivelul conducerii principalului partid de opoziție.

”Iohannis mai avea puțin și dădea cu pălăria de pământ că PNL-ul va deschide piețele electoral fix înainte de alegeri. Așa cum au făcut și cu școlile. Și cu restaurantele. Le deschid în dispreț doar pentru a le închide iar!”, a comentat Marcel Ciolacu, miercuri după-amiază, cu trimitere la noul accesoriu vestimentar folosit de către șeful statului la ultimele sale apariții publice în aer liber: o pălărie neagră.

”Mizerii electorale”

Liderul PSD amintește și faptul că zilele trecute – când se aștepta să se afle dacă Klaus iohannis va promulga legea piețelor – s-a descoperit că de fapt Guvernul s-a adresat Curții Constituționale pe tema legii vizând redeschiderea piețelor. ”Iohannis uită voit că Orban a contestat (după aproape 20 de zile!!!) legea votată în Parlament prin care redeschideam piețele în siguranță. Un gest sinistru doar ca să poată regiza o scenetă de prost gust cu Iohannis spunând că n-a avut legea la promulgare, deși o primise încă din 12 noiembrie!

Dacă e făcut de PSD nu e bine, dacă e de la PNL – e minunat! Este un gest cinic caracteristic liberalilor, o mare bătaie de joc pentru cei care au înghețat săptămâni în șir în frig pentru ca Iohannis să facă acum gesturi penibile în campanie. Și sunt sigur că românii au înțeles asta și nu mai înghit asemenea mizerii electorale!”, a mai notat Ciolacu în mesajul transmis pe pagina sa oficială de Facebook.

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri (foto: presidency.ro)

Ce spusese Iohannis

Anterior în cursul acestei zile, aflat în Moldova, alături de premierul Orban și de ministrul Bode, de la Transporturi, Klaus Iohannis a anunțat că, în urma discuțiilor cu specialiștii, s-a ajuns la concluzia că piețele se vor redeschide. Este vorba despre cele care funcționau în spații închise.

Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a susținut Iohannis, cu ocazia deschiderii Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

author avatar
Cristina Stefan
323 afisari

4 COMENTARII

  1. Ieri vroia Arcul de Triumf, azi nu mai e pandemie, nu-I mai plange pe cei ce nu mai sunt datorita lor – a LIBERALILOR – azi gata, si-a sters lacrimile, si a reinceput campania, minciunilor, mai este ceva de adaugat, va rog dragi romani s-o faceti

  2. Glagoria lu dumealui stie ca e doua lucruri, cand nui se mai scoala, PSD e de vina, si vesnica campanie in care se gaseste.
    Cand so termina Campania, va sustine campania de realegere a primarului din Baicoi

  3. Astazii excelenta sa Hotul de case cu acte false,( da ba inapoi statului cei 360.000 de Euro pe care I-ai furat cu acte false,chirii necuvenite,ca sa fie bani pt. pensii salarii si alocatii,,sa nu te mai auzim ca oracai de dimineata pana seara ca nu are Tara Bani),deci Hotul de cum s-a trezit si-a tras peste ochi o palarie de tip mafiot,retro model anii 1920,si-a adunat alaiul si a pornit-o la drum.De fapt la „un capat de drum”.Citez: dragii mei astazi, suntem aici acum sa inauguram ( fiti atenti) UN CAPAT DE DRUM.Ha ha ha,ba esti nebun ? Auzi la el,bate cu tot alaiul sute de Km. ca sa vorbeasca in pustiu pe o sosea in lucru,sa-si dea cu caramida in piept,de fapt cu tesla in coaie,sa inaugureze un capat de drum.Pai ba nataraule,ati pierdut o jumatate de zi intreaga,iar cu banii cheltuiti aiurea mai faceati un petic la capatul acela de drum.Dragi romani,asta este presedintele Romaniei care astazi ne-a mai oferit un episod din serialul Stan si Bran inaugureaza.

  4. Numarul de infectati cu covid a scazut deoarece a scazut numarul de testari. Le dau, actualilor guvernanti „Solutia” cu care scapam de covid – zero testari, zero infectati! Gata, nu mai avem covid! Cine vrea sa vada adevarul sa calculeze rata de infectare(nr de infectati/nr de testari) si o sa vada ca nu prea a scazut sub 25 %. Chiar ieri, 02.12.2020, rata de infectare era de 31,31%(din 100 testati 31 erau pozitivi). Ma deranjeaza faptul ca si unii ziaristi incearca sa induca in mintea populatiei , ca suntem ok, ca a scazut numarul de infectati!
    Referitor la comportamentul presedintelui zic doar ca atat il duce mintea atat face! Mai trebuie sa mearga la inaugurarea unui wc din fundul curtii unui liberal si si-a completat portofoliul de inaugurari!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger