AcasăPoliticaReclamație la Cîțu și afișe-protest pe ușile din PS3! Sindicaliștii din administrație...

Reclamație la Cîțu și afișe-protest pe ușile din PS3! Sindicaliștii din administrație cer retragerea sprijinului politic în cazul a doi consilieri locali PNL

(sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 3)

Supărare mare în rândul reprezentanților Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA).

Printr-o scrisoare deschisă adresată lui Florin Cîțu, în calitatea sa de președinte al Partidului Național Liberal, mai-marii FNSA cer PNL să retragă sprijinul politic în cazul a doi reprezentanți ai acestui partid politic, consilieri locali la sectorul 3, „pentru proferarea și promovarea de jigniri la adresa lucrătorilor Primăriei Sectorului 3”.

De la ce a pornit totul

Totul, ca urmare a unui articol publicat pe un site, în care, acuză FNSA, angajații Primăriei sector 3 reprezentați de către Grupa sindicală a Sindicatului Forum ar fi fost numiți „sclavi”.

„Ulterior, acest articol a fost distribuit și pe pagina oficială de Facebook a consilierului local al Sectorului 3, din partea PNL, domnul Alexandru Cristian Grozav, demers care demonstrează că acest derapaj nu a fost unul personal, întâmplător, ci reprezintă modalitatea în care se raportează aleșii locali PNL la salariații care își desfășoară activitatea și în slujba lor”, se menționează în scrisoarea FNSA.

Mesaj categoric: FNSA condamnă acest atac la demnitatea funcţionarului public

„În loc să-și exprime aprecierea pentru faptul că aceștia muncesc peste program, de multe ori și în zilele de weekend, pentru a asigura materialele necesare desfășurării ședințelor Consiliului local al Sectorului 3, reprezentanții PNL îi numesc sclavi (…)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA, prin Grupa sindicală a Sindicatului FORUM constituită la nivelul Primăriei Sectorului 3, consideră ca fiind incalificabil comportamentul politicienilor PNL amintiţi mai sus, aleşi într-o funcție de reprezentare la nivelul Consiliului local al Sectorului 3, şi condamnă acest atac la demnitatea funcţionarului public. Le reamintim acestor politicieni că o parte din salariaţii pe care i-au numit sclavi au votat la alegerile precedente formaţiunea politică pe care ei, ,,stăpânii”, o reprezintă şi îi asigurăm că urmare a încadrării funcţionarilor publici la categoria ,,sclavi”, nu vor mai avea ocazia să numere, la următoarele alegeri, voturile acestora”, se mai precizează în scrisoarea deschisă adresată lui Cîțu.

În acest caz, se cer și scuze oficiale care să fie adresate salariaților Primăriei Sectorului3, din partea celor doi consilieri. Și se transmite faptul că FNSA va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, „pentru declaraţii care aduc atingere demnităţii funcţionarilor publici”.

E de precizat că, în chip de reacție față de această catalogare, pe ușile a peste 10 birouri din Primăria Sectorului 3 au fost afișate mesaje-protest, din care să reiasă nemulțumirea provocată de această titulatură „lipită” angajaților PS 3.

Iată câteva:

 

Iată și, integral, textul scrisorii deschise:

author avatar
Andrei Coman