AcasăPoliticaReacții pe scena politică după declarația lui Tătaru în privința stării de...

Reacții pe scena politică după declarația lui Tătaru în privința stării de alertă

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

După ce ministrul Sănătății a venit cu vești rele, în sensul că, în timp ce mulți români așteptau să afle ce restricții se mai ridică, de la mijlocul lunii, oficialul guvernamental nu a exclus posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită după data de 15 iunie, reacțiile la nivelul opoziției nu au întârziat să apară.

Reprezentanții ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, susțin că un astfel de pas ar avea, de fapt, legătură cu o iminentă moțiune îndreptată către actualul Executiv – știut fiind faptul că PSD-ul a amenințat în câteva rânduri cu un astfel de demers, spunând, de fiecare dată, că nu se gândesc să o inițieze câtă vreme România e în stare de urgennță sau de alertă.

„Ca să evite moțiunea de cenzură, guvernul Iohannis-Orban pregătește prelungirea stării de alertă! Punem pariu că Parlamentul nu va mai vota această stare excepțională! Și atunci vor trebui să găsească un alt motiv ca să scape de moțiune. Le sugerăm o invazie a marțienilor, nu de alta dar a mai invocat-o dl Cîțu când nu îi mergea site-ul! Cu toate măsurile de ”relaxare” care s-au luat, starea de alertă este evident că se păstrează nu pentru populație, ci pentru interesele guvernanților!”, sună mesajul transmis, luni, dinspre ALDE.

„E prea mult!”

Printre primii politicieni care au reacționat pe acest subiect s-a numărat Victor Ponta. Liderul Pro România a fost cât se poate de clar când a transmis, într-un scurt mesaj pe o rețea de socializare, nu e de acord cu o astfel de variantă. „Sigur că voi vota ÎMPOTRIVA in Parlament ( așa cum am votat toți cei de la ProRomânia)! Dar, de data aceasta, voi merge și la proteste în Piața Victoriei!!! Știu că acest Guvern trebuie să pună de tot România în genunchi! Dar e prea mult!”, a scris fostul premier încă de seara trecută târziu.

Cum vede lucrurile Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a pus accent pe faptul că o eventuală decizie în această privință va ține cont de situația cazurilor de coronavirus de la nivel național. „Evoluția din aceste zile va decide dacă la nivelul Comitetului Național de Situații de Urgență prezidat de prim-ministru va decide prelungirea, sau nu, a stării de alertă. Dacă nu o sa mai fie stare de alertă înseamnă că avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Nouă ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai putem sau să nu mai prelungim această stare de alertă, având în vedere și evoluția, (…) am avut și focare noi, la Slatina în spital (…) încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul, duminică seara, la postul B1TV.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
227 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sperietoare asta de ciori o sa o suga cat de curand. Romani iesiti in strada!!!!!!!!Asa ceva nu se mai poate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger