AcasăPoliticaReacții acide din direcția PSD după ce PNL, USR PLUS și UDMR...

Reacții acide din direcția PSD după ce PNL, USR PLUS și UDMR și-au împărțit funcții-cheie: ”Marea crăpelniţă cu funcţii s-a încheiat”/”Hiene politice”

Reacții acide din direcția PSD după ce PNL, USR PLUS și UDMR și-au împărțit funcții-cheie: ”Marea crăpelniţă cu funcţii s-a încheiat”/”Hiene politice”foto: Facebook/PSD

Social-democrații nu au lăsat să treacă prea mult timp după ce s-au aflat concluziile rundei finale de negocieri, de vineri, de la nivelul coaliţiei de centru-dreapta, până să reacționeze.

Liderul PSD nu s-a ferit să folosească termeni duri și s-a grăbit să anunțe cum se va poziționa partidul său când vine vorba de votul ce se va da în privința unui astfel de Executiv. ”Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.

Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!

PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!”, a transmis, vineri seară, Marcel Ciolacu.

Mai mult, numărul 1 în cadrul Partidului Social Democrat l-a atacat și pe primul om în stat. ”Totuși, președintele Iohannis doarme liniștit când știe că peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Firea: Cîțu – groparul finanțelor -, a prins halca cea mai mare

Și prim-vicepreședintele PSD a comentat pe marginea împărțirii funcțiilor la nivelul coaliției de centru-dreapta, arătând cu degetul atât în direcția fostului premier Orban, liderul PNL, cât și a ministrului Cîțu, propus prim-ministru, în urma acestor negocieri. ”Gata. S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea! Cîțu – groparul finanțelor -, a prins halca cea mai mare. Nici Orban – șeful unui guvern falimentar nu s-a mulțumit doar cu un os de ros”, consideră Firea.

Dincolo de stabilirea acestor aspecte ce țin de funcții nu s-ar mai fi avut în vedere și alte aspecte importante, acuză fostul primar al Capitalei. ”Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”, transmite, totodată, Firea, într-un mesaj postat vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

Simonis: Prăduitori lacomi

Și mai tranșantă a fost reacția liderului deputaților PSD, Alfred Simonis. Care a transmis un mesaj prin intermediul aceleiași rețele de socializare, acuzându-i pe politicienii care au dus aceste negocieri că nu ar fi avut în vedere problemele românilor, fiind doar preocupați de împărțirea funcțiilor. ”Marea crăpelniţă cu funcţii s-a încheiat. Mesenii – ghiftuiţi.

Programul de guvernare n-a fost redactat încă. Sănătatea, Economia, Educaţia mai pot să aştepte.

Ghiftuiţi după marea crăpeliniţă, autointitulaţii negociatori, de fapt nişte prăduitori lacomi, se vor ocupa şi de problemele românilor, poate după siestă”, susține Simonis.

Rezultatele negocierilor

După ore întregi de discuții la Vila Lac, liderii PNL, USR PLUS și UDMR au ieșit în fața presei să anunțe rezultatele negocierilor care au vizat atât viitorul guvern, cât și împărțirea principalelor funcții în stat.

Astfel, s-a aflat că Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de premier, că Guvernul va avea 18 ministere (9 dintre ele revenind PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR) și doi vicepremieri și că preşedinţia Camerei revine PNL-ului, iar cea a Senatului USR PLUS.

Printre portofoliile ce revin PNL-ului se numără Apărarea, Finanțele, Internele, dar și Educația și Ministerul de Externe. Conform acestor negocieri, USR PLUS îi revin, între altele, Ministerul Justiției, al Sănătății, dar și cel al Fondurilor Europene.

De asemenea, UDMR va gestiona Ministerul Dezvoltării, al Mediului și pe cel al Tineretului și Sportului.

520 afisari

7 COMENTARII

  1. Ai dreptate ,aparent e primul om in stat dar de fapt este ultima faptura care se gandeste cat de cat la Romania

  2. Niste lepadaturi ajunsi in fruntea statului!Uitati-va in strada cu cine defileaza iohanis:balbaitul nevrotic ,si speriatul de Dide ,care la 10 august a fost primul care a dat tonul pe scuipatul politiei,ajugandu-se sa bata o biata femeie care isi castiga existenta lucrand in politie.Asta e tara NORMALA a promteristului sef,si a bravului nostru impaduritor!!!!!Esti o rusine nationala IOHANIS,si te acuzam de mortii si decaderea in ultimul hal al Romaniei.Dumnezeu sa ocroteasca acest popor harnic,ingaduitor si oropsit!!!!!!

  3. Asa este , sunt o lepadatura mancurta , un balbait nevrotic , o rusine nationala in zoopark , un speriat fugarit prin boschetii din spatele garii Tiraspol . Slava , Boje sa nu ocroteasca asemenea exemplare !

  4. NU MAI DOSITI POSTARILE CITITORILOR , CONSTITUTIA ROMANIEI APARA LIBERTATEA DE EXPRIMARE , SUNTETI ZIARISTI , NU PROPAGANDISTI AI UNUI PARTID ANUME !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger