AcasăPoliticaReacție furtunoasă de la vârful AUR: ”Guvernul USR plus CÎȚU a trădat...

Reacție furtunoasă de la vârful AUR: ”Guvernul USR plus CÎȚU a trădat România. Trebuie să plece acum!”. Ce i se cere lui Iohannis

Întâlnirea Coldea, Dîncu & finuțul Popică a provocat reacţii dure: "Mă-ta e securistă!"

În zadar a încercat premierul să convingă opoziția și opinia publică, în general, încă de vineri dimineață, că ”PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”. Au continuat să apară reacții critice la adresa Guvernului, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență al României, trimis la Bruxelles.

De această dată, unul dintre cei doi președinți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, este cel care pune tunurile pe Guvernul condus de către Florin Cîțu. Co-președintele AUR consideră că ar fi cazul ca actualul Executiv să plece de la Palatul Victoria.

”Guvernul USR plus CÎȚU a trădat România. Trebuie să plece acum! Respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană. Guvernul USR plus Cîțu probează cu repetiție incompetență, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză și, înainte de orice, dovedește inexistența unei viziuni autentic românești în context european.

În calitate de copreședinte al AUR, singurul partid de Opoziție care s-a poziționat ferm pentru o dezbatere autentică în societate și pentru ca PNRR să fie supus votului Parlamentului, solicit demisia urgentă a Guvernului, ca unic responsabil cu elaborarea PNRR, respectiv demiterea imediată a ministrului de resort Cristian Ghinea, chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria”, susține Claudiu Târziu, pe pagina sa de Facebook.

Co-președintele AUR: Iohannis să își asume partea sa de vină

Mai mult, co-președintele AUR are un mesaj și pentru liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis.

”Un asemenea eșec de proporții este inacceptabil. Îi cer președintelui Klaus Iohannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a GUVERNULUI SĂU.

Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plină de erori flagrante, parcă anume gîndite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național”, mai transmite în mesajul postat vineri, 11 iunie, pe pagina lui Claudiu Târziu.

Și fostul premier Tudose a cerut demisii: Ne mai permitem, ca țară, să continue batjocura asta de guvernare?

Și fostul premier social democrat Mihai Tudose, actualmente europarlamentar, a lansat, vineri, un tir de critici la adresa Executivului, pe același subiect. De altfel nu e prima oară când social-democratul se arată nemulțumit de felul în care a elaborat Guvernul acest plan național.

”Demisia, incompetenților!

Guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furca, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc. Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va aproba primele planuri depuse, ceea ce înseamnă că țările respective vor primi rapid prefinanțările de 13%. Deci România tocmai ratează încasarea a 4 miliarde de euro, gura de oxigen de care are atâta nevoie.

Unii vor fi cu banii, ai lui Ghinea cu rescris proiecte, doar-doar reușesc la restanță…
Ne mai permitem, ca țară, să continue batjocura asta de guvernare? Demisia, incompetenților!

La gargară primii, dar la temele cruciale ale anului – PNRR și vaccinare – ne-ați adus în coada Europei!”, a ”tunat” Tudose, pe Facebook.

Ce susținuse Cîțu

Premierul a ales să reacționeze, scurt, pe o rețea de socializare, pentru a transmite un mesaj menit a fi lămuritor, în contextul comentariilor venite din rândul opoziției.

”Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris, Florin Cîțu, vineri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

431 afisari

5 COMENTARII

  1. iohannis e principalul artizan al acestei echipe care scufunda Romania sau poate asta si vor ca marea familie europeana pt care duc grija trebuie sa ia mai mult de undeva!!!!!!!!!!!!

  2. Trebuie urgent suspendat urgent din functie mercenarul jalnic iohanis , care este la fel de josnic ca si guvernantii lui penibili vanzatori de tara !!!!

  3. Când poporul Român v-a înțelege că Meritocrația este forma superioară de democrație și unica soluție pentru România , atunci vom trăi în armonie cu legile naturii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger