AcasăPoliticaReacție explozivă a lui Ciolacu: „PNL nu publică bugetul pentru că ascunde...

Reacție explozivă a lui Ciolacu: „PNL nu publică bugetul pentru că ascunde austeritatea”

CiolacuReacție explozivă a lui Ciolacu: „PNL nu publică bugetul pentru că ascunde austeritatea” / foto: Replica

Bugetul României pe 2021 este cel mai recent subiect de contre politice între guvernanți și opoziție. PSD acuză Guvernul liberal că ascunde bugetul pentru anul viitor. PNL, pe de altă parte, susține, prin vocea ministrului de Finanțe Florin Cîțu, că nu prezintă bugetul pe 2021 pentru că este ilegal.

Iată ce a scris Cîțu în această dimineaţă!

„Un cadou pentru PSD-iști! Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă. Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?
Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi. Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …”, a scris Florin Cîțu pe pagina personală de Facebook.

Ciolacu, reacție-fulger

Postarea lui Cîțu de pe Facebook nu a rămas fără replică. Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut o ieșire-fulger, pe aceeași rețea de socializare.

Liderul social-democraților susține că noul premier al României va fi de la PSD și acuză PSD că pregătește măsuri de austeritate, motiv pentru care vrea să țină ascuns bugetul pe 2020.

„Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: “Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.” Așa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic! Și, totuși… când ai de gând să prezinți public bugetul României?! Dacă nu aduce #austeritatea, de ce îl țineți ascuns?!

#noulPSD #votezicasatesalvezi #masuripentruoameni”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.

Reprezentanţii PSD au transmis că Guvernul Ludovic Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru că Exectivul PNL urmează să redeschidă discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi apoi să majoreze TVA, să taie salarii şi să fac concedieri pentru a acoperi găurile din buget cauzate de măsurile haotice pe care le-a luat anul acesta.

”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuţiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – aşa cum au mai făcut! – salarii şi să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an”, potrivit unei postări de vineri de pe pagina de Facebook a PSD.

author avatar
Andreea Vlad
128 afisari

2 COMENTARII

  1. Art.35 din Legea 500/ 2002 : ” CAND ALEGERILE PARLAMENTARE SUNT ORGANIZATE IN ULTIMELE 3 LUNI ALE ANULUI , MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE DEPUNE LA GUVERN PROIECTELE BUGETELOR PE ANUL URMATOR DUPA INVESTIREA NOULUI GUVERN ” . Normal ca este ILEGAL si incalca articolul 103 din Constitutia Romaniei . Ciolacu nu stie nici programul de functionare al Pensiunii- Restaurant Sarata Monteoru din comuna Merei , jud.Buzau .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger