AcasăPoliticaReacția tranșantă a unui profesor român care predă în Franța, după alegerea...

Reacția tranșantă a unui profesor român care predă în Franța, după alegerea lui Clotilde și Fritz: ”Ne-am făcut de râs”

Clotilde Armand

Ecourile scrutinului din 27 septembrie continuă să se facă auzite.

Horea Mihai Bădău, lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, dar și Profesor-cercetător la Universitatea din Nisa, a postat, pe blogul său, o analiză plină de franchețe referitor la rezultatul alegerilor în sectorul 1, respectiv a votării candidatei Clotilde Armand pentru fotoliul de primar, dar și la cel din Timișoara. Unde Dominic Fritz, tânărul candidat de origine germană al Alianței USR PLUS, a fost primul în opțiunile electoratului.

Bădău scrie în postarea sa că a primit mail-uri de la ai săi colegi din Franța. Unul ce conținea cuvântul “Incroyable!” și în atașament, CV-ul lui Fritz, noul primar al Timișoarei. ”Adică, de necrezut, un om cu un CV atât de slab cum este cel al lui Fritz, poate ajunge primarul unui oraș atât de mare cum este Timișoara? Nu le venea să creadă! Ce să spun, că suntem un popor de mâna a doua, care ne plecăm capul în fața străinilor? Nu, pentru că eu nu sunt așa. Eu sunt invitat să predau în Franța, de 6 ani pentru că, spun ei, nu au un specialist atât de bun acolo. Și atunci aduc unul de la 2.500 de km. Și, de fiecare dată se miră, după fiecare ciclu de studii încheiat cu evaluări maxime, că mă întorc în România”, susține Bădău.

La fel de categorică este și reacția sa față de situația de la sectorul 1 al Capitalei. Convins că, de fapt, ”Clotilde nu ar fi ajuns niciodată primar în Franța, pentru că acolo există standarde”, tânărul cadru universitar invocă alte mail-uri de la colegi. ”Apoi a venit al doilea mail. Primul mail a fost de stupoare. La tine acolo în România, țara de unde ești tu, țara unde studenții noștri vor să-și continue studiile pentru că le place mult cum ai predat tu și cred că toți profesorii sunt la fel ca tine, acolo la tine, sunteți atât de proști și slabi pregătiți încât ați ales un om cu un cv atât de slab? La al doilea mail aflaseră că a câștigat și Clotilde Armand. Și atunci s-a dezlănțuit cumplita ironie franțuzească, mi-au scris: ”Formidabil, atunci vin și eu să fiu primar la București”! Etc…Formidabil! Adică dacă e atât de ușor la voi să ajungi primar, adică dacă oamenii sunt atât de proști și slab pregătiți încât nu există cineva mai bun decât Clotilde Armand, atunci vin și eu la voi în Bangladesh, să fiu boier….Acest ”Formidabil” ascunde tot disprețul, arată opinia care se creează despre noi ca popor, mai exact opinia că suntem un popor de mâna a doua, un popor slab pregătit, atât de slab pregătit, că nu are reprezentanți proprii mai bine pregătiți decât Clotilde și Fritz. Ne-am făcut de râs în Europa. Francezii râd de noi, cu siguranță râd și alții”, scrie Horea Mihai Bădău.

Pasul următor

Lectorul universitar pune accent și în continuarea mesajului său pe ideea de mentalitate: ”Și eu m-am săturat să mă lupt cu asta. M-am săturat să văd că râd de noi, pentru că români cu studii superioare fac munci necalificate în Franța, Germania, Anglia etc, m-am săturat să râdă de noi, că aproape toate femeile care curăță veceuri în hotelurile din Franța sunt românce și peste 50% au studii superioare, m-am săturat să râdă de noi, pentru că românii sunt atât de proști, încât apelează la Fritz și Clotilde, pentru că nu au alte persoane mai deștepte și mai bine pregătite de atât, m-am saturat să râdă de noi pentru că românii din străinătate pleacă capul pentru bani (iar românii din țară cred că străinii sunt rasă superioară). Eu nu am făcut asta niciodată. De aceea, acum, mi-e rușine că sunt român. Și, sincer, am început să mă satur să-mi fie rușine să fiu român”.

Tânărul lasă să se întrevadă faptul că se gândește să plece din țară. ”Pe 5 septembrie trebuia să predau o cercetare care-mi asigura postul de conferențiar în Franța. Nu am lucrat deloc la ea. De azi mă apuc să lucrez”, nota Bădău, la momentul postării mesajului pe blog.

author avatar
Andrei Coman
2.903 afisari

10 COMENTARII

  1. Balalau asta crapa de invidie la adresa altora sufocat in propria neputinta , se da buricu pamantului si cade in gropi . Sa se remarce , sa se implice , sa treaca la fapte si sa candideze in Honolulu daca e capabil , nu-l opreste nimeni , e usor sa chibitezi dupa margine si sa spargi seminte , injurand p-aia din teren !La alegerile din 2014 pentru primari in Franta , au candidat 1500 de englezi fara CV-uri impresionante , electoratul francez a decis , de multe ori , ca n-are nevoie de somitati ci de oameni gospodari dedicati . Tot in 2014 , la aceste alegeri , au candidat si o puzderie de cetateni francezi de alte nationalitati ce nu spargeau gura targului prin CV-uri pompoase , au candidat pana si 40 de romani . Lectorul fripturist Badau Balalau sa se inscrie in PSD ( posibil sa fi inscris deja ) , sa o ia de la firul ierbii si sa candideze in 2024 la Giurgiu , sa detroneze fieful liberal instalat zilele astea , atunci vedem cate parale face musiu …

  2. Omul este apreciat in mediul universitar si cinste lui. Doar a sesizat un aspect, o situatie. De fapt morala ar fi : ca sistemul nu este bun si populatia nu stie cum si pe cine sa-si puna primar. Sunt putini cei care inteleg ca statul roman sunt ei, cetatenii si nu aparatul administrativ. Ca primarul si angajatii primariei sunt angajati sa administreze localitatea nu sunt sefii, regii, imparatii orasului. Si asa este nu neaparat trebuiesc multe studii ci cultura generala , cinste, corectitudine si un om gospodar.

  3. Bai ” pupincurist pizide USR-uniunea securistilor romani „ce sarisi de cur in sus.Te faci ca nu s-au furat noaptea ca hotii sacii cu voturi,ca sa „iasa din urna cine trebuie”vorba lui Stalin.Metoda aplicata in numele „democratiei”.Ai dreacu,tot voi treceti la atac.Pt. Parlamentare schema e deja pregatita pas cu pas,STS-ul ne va comunica rezultatul votului pe care-l stiti de pe acum.Si voi,si mangafaua din varful dealului.De secole,nu numai de acum,tagma jefuitorilor straini si autohtoni,mana in mana cu cozile de topor ale neamului,spagari nenorociti,fac harcea parcea biata Tarisoara.In vazul lumii,iar”poporul” dominat de „prostime”ce face,nu iese la vot.Nici macar sa-si apere dreptul la pensie.Sa va ia dracu si pe unii si pe altii.

  4. ba,astia toti sunt ilegali alesi in functii de conducere ca si pres si ciolos si altii cati or mai fi pt ca sunt cu dubla cetatenie si prin lege nu pot ajunge sa detina aceste functii ,ca asa e in ue ,dar nu are cine sa le aplice legea!!!!!!ca standarde si putinte am vazut ca fritz nu a fost in stare sa agite nici macar sampania victoriei a rasuflat ca o posirca!!!!!!

  5. Este intradevar o situatie tragica. Sa nu se gaseasca romani care sa candideze si sa fie alesi straini. Ce asteptati de la straini? Oricum acestia, dar mai ales ciortilde nu ar fi fost aleasa fara sprijinul tradatorilor din siatem (justitie, servicii). Romani tradatori de neam si tara. Ce natie fara caracter! O sa ajungem sa ne fie rusine sa spunem ca suntem romani.

  6. Absolut corect ! Altoeste-i si felationistului Kostea Sugiuk Tiraspol niste placute suedeze ca prea il furnica gingiile …

  7. Ca sa controlezi politic omul plasat intr-un post de catre partid, ori orchestratorul campaniei e un geniu politic – ceea ce nu prea e cazul la noi – ori alesul e un retard sfios, cu bube mai la dosar si mansarda, usor de manipulat ca un copil de 5 ani care-i promiti dulciuri. Asta e politichia pe la noi monșer, curvasarie pe față cu penetrare anala si la urma blowjob cu miros de kko… Cine intra in politică fie are dosar cat casa, fie are in spate un papusar care trage sforile, chit ca nici ala nu se ridica nici pana la glezna lui Macchiavelli…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger