AcasăPoliticaReacția PSD la "abuzul" lui Orban: Merg la CCR și fac pașii...

Reacția PSD la „abuzul” lui Orban: Merg la CCR și fac pașii esențiali pentru MOȚIUNEA care să dărâme Guvernul (VIDEO)

După ce Executivul condus de către Ludovic Orban a trimis Parlamentului spre informare – nu spre a fi supusă votului aprobare – hotărârea privintd prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă în România, Opoziția a reacționat.

După Victor Ponta, care a făcut trimitere la inițierea unei moțiuni de cenzură, după pasul făcut de Orban, a venit rândul liderului interimar al PSD-ului să critice hotărârea premierului, pe care o consideră abuzivă. Mai exact, „cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România: ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor”, din câte a anunțat Ciolacu, în urma cu scurtă vreme, de la Parlament.

Ca urmare a acestei situații, social-democrații se vor adresa Curții Constituționale, cu o sesizare, și vor începe să redacteze textul moțiunii prin care vor să înlăture actuala echipă guvernamentală. „Vă anunț public că, începând de astăzi (miercuri-n.n), parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură, pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a subliniat Ciolacu.

Vă amintim că social-democrații au anunțat în câteva rânduri că nu iau în calcul varianta de a iniția o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban câtă vreme România e în stare de urgență, după caz de alertă, în lupta contra noului coronavirus.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger