AcasăPoliticaReacția PSD la "abuzul" lui Orban: Merg la CCR și fac pașii...

Reacția PSD la „abuzul” lui Orban: Merg la CCR și fac pașii esențiali pentru MOȚIUNEA care să dărâme Guvernul (VIDEO)

După ce Executivul condus de către Ludovic Orban a trimis Parlamentului spre informare – nu spre a fi supusă votului aprobare – hotărârea privintd prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă în România, Opoziția a reacționat.

După Victor Ponta, care a făcut trimitere la inițierea unei moțiuni de cenzură, după pasul făcut de Orban, a venit rândul liderului interimar al PSD-ului să critice hotărârea premierului, pe care o consideră abuzivă. Mai exact, „cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România: ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor”, din câte a anunțat Ciolacu, în urma cu scurtă vreme, de la Parlament.

Ca urmare a acestei situații, social-democrații se vor adresa Curții Constituționale, cu o sesizare, și vor începe să redacteze textul moțiunii prin care vor să înlăture actuala echipă guvernamentală. „Vă anunț public că, începând de astăzi (miercuri-n.n), parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură, pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a subliniat Ciolacu.

Vă amintim că social-democrații au anunțat în câteva rânduri că nu iau în calcul varianta de a iniția o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban câtă vreme România e în stare de urgență, după caz de alertă, în lupta contra noului coronavirus.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger