AcasăPoliticaReacţia-BOMBĂ pe care a avut-o Ludovic Orban după ce economistul-şef al BNR...

Reacţia-BOMBĂ pe care a avut-o Ludovic Orban după ce economistul-şef al BNR a propus concedieri masive în rândul bugetarilor (VIDEO)

ludovic orbanReacţia-BOMBĂ pe care a avut-o Ludovic Orban după ce economistul-şef al BNR a propus concedieri masive în rândul bugetarilor

Economistul-şef al BNR Valentin Lazea a afirmat recent că una dintre cele mai mari probleme este faptul că salariile actuale ale bugetarilor însumează 12% din PIB, procent care este nesustenabil.

Soluţia este ca acest procent să scadă la 10%, ori prin scăderea numărului de angajaţi, cam cu 300.000 de persoane, ori prin micşorarea salariilor lor, care oricum rămân mai mari decât în sectorul privat, cu păstrarea locurilor de muncă„, a propus Lazea.

Ludovic Orban: „Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, nici nu vrea să audă de o astfel de măsură pe care a propus-o economistul-şef al BNR, căruia i-a transmis un mesaj dur, de la distanţă.

Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR-ul. Să înceapă cu BNR-ul cu reducerea. Ascultaţi-mă! Apropo, nu poate cineva să hotărască…

Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar, s-a ajuns la descompletări ale secţiilor de poliţie, la un număr extrem de redus de poliţişti şi acolo e nevoie de completări.

Sunt zone unde, într-adevăr, personalul este excedentar. Nu contează neapărat numărul de angajaţi.

Contează ce fac angajaţii, asta este important: ca ei să fie evaluaţi după nişte criterii foarte obiective, foarte simple, după prestaţiile pe care ei le realizează efectiv în funcţiile publice pe care le deţin„, a afirmat Orban.

author avatar
Andrei Ștefan