AcasăPoliticaRăzboiul, singura cale de scăpare a democraților din America

Războiul, singura cale de scăpare a democraților din America

În perspectiva unor alegeri pentru Congres care deja se anunță dificile, democrații văd în escaladarea conflictului ruso-ucrainean singura cale de scăpare pe care o au din testul votului. Fără alimentarea permanentă a terorii că Rusia este dușmanul care amenință și poate ataca SUA, păpușarii din spatele lui Biden știu că riscă să ia calea uitării (varianta „ieftină”), dacă nu pe cea a justiției pentru faptele lor.

Până și foștii candidați ai Partidului Democrat realizează că țara o ia la vale sub actualii guvernanți și caută să se delimiteze de politica agresivă a noilor stăpâni de la Casa Albă.

Semnalul de alarmă tras de Obama

Este cazul ex-președintelui Barrack Obama, care dă un prim semnal că America a apucat-o pe drumul greșit, iar el nu este dispus să își mai asocieze imaginea cu a fostului său vicepreședinte, ajuns azi o marionetă în mâinile sponsorilor Partidului Democrat.

Realizând riscurile din politica externă a Administrației Biden, Obama avertizează că niciodată canalele de comunicare dintre Kremlin și Casa Albă nu au fost mai abandonate ca acum. Până și în cele mai tensionate momentele din timpul Războiului Rece, arată Obama, a existat un sentiment că una dintre tabere putea pune mâna pe telefon și, lucrând prin canale diplomatice, ar fi rezolvat orice neînțelegere/problemă apărută. Comentariile sale vin în contextul în care „Sleepy Joe” tocmai ce a aprobat o nouă rundă de ajutor militar pentru Ucraina, în fapt un cadou de 725 de milioane de dolari făcut industriei de armament.

Inflația, riscul cel mai mare pentru democrați

Cu alegerile pentru Congres programate în mai puțin de două luni, Biden şi congresmenii democraţi se confruntă cu riscuri politice majore din cauza inflaţiei, a volatilităţii pieţelor de capital şi a temerilor privind o recesiune puternică.

În 2021, profitând de reluarea activităţilor economice masive blocajul impus în pandemia Covid-19, Partidul Democrat a aruncat pe piață un plan ambiţios de relansare, alocând mii de miliarde de dolari pentru susţinerea pieţei muncii şi a familiilor vulnerabile. Ușor, ușor, au apărut și primele victorii – preţurile au început să scadă, iar numărul de locuri de muncă a explodat.

Dar perspectivele economice se înrăutăţesc din nou în Statele Unite, iar cel mai recent raport al inflaţiei i-ar putea costa scump pe democrați. Costul vieții a ajuns la un nivel teribil (în numai 10 luni, preţurile alimentelor a crescut cu 15%, potrivit celor mai recente date oficiale), iar scumpirile la mâncare, utilităţi, servicii medicale şi călătorii influenţează puternic bugetele familiilor. În context, vânzările generale de produse s-au redus fiindcă oamenii de rând cheltuielile suplimentare de teama majorării facturilor.

„Mergi la magazinul alimentar şi totul este mai scump decât ultima dată. Acest lucru afectează bugetele familiilor, le afectează starea psihică şi este principala temă a campaniei electorale”, argumentează Doug Heye, specialist în strategii politice.

Și, ca o consecință a vieții scumpe din prezent, încrederea alegătorilor în capacităţile preşedintelui Biden şi ale Partidului Democrat de a scoate SUA din actuala situaţie dificilă a scăzut teribil. Doar 28% dintre cetăţenii americani aprobă măsurile celor care conduc la Casa Albă, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie efectuat de The Economist şi Institutul YouGov.

Iată de ce este nevoie de război, fie el chiar și pe hârtie. Puterea se păstrează cu ușurință când lumea e înspăimântată, iar tu îi arăți că ai forța s-o aperi de omniprezentul pericol rusesc. Ce contează că nimeni, vreodată, nu a îndrăznit să amenințe direct SUA, ca să nu mai vorbim de atacat, omul de rând trebuie ținut cu sufletul la gură și ochii pe burtiera televiziunilor mainstream care din oră în oră relatează despre cum trebuie stârpită primejdia muscală!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.528 afisari

7 COMENTARII

  1. In amerlocia, ca peste tot, important este cine „numără” voturile, așteptați-vă la „surprize-surprize” că au ei „băieții” lor cu tablete !

  2. Cartea de vizita a americanilor : 70 de ani de conflicte inventate !, razboaie pentru resurse moaca , jaf mondial prin FMI SI BM .

  3. CE-I AMERICANUL ?,CEI RUSUL ? SI UNUL SI CELALALT TOT UN DRAC , CE-I RAZBOIUL DIN UCRAINA ?,CEI DOI DRACI SE BAT PE CIOLAN !,NIMIC NOU IN ULTIMII 2500 DE ANI !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger