AcasăPoliticaRăzboiul se ascute! Cioloș, dat în vileag de colegi! Înregistrare secretă din...

Războiul se ascute! Cioloș, dat în vileag de colegi! Înregistrare secretă din ședința USR

Dacian CiolosRăzboiul se ascute! Cioloș, dat în vileag de colegi! Înregistrare secretă din ședința USR

E război deschis între „echipa Cioloș” și „echipa Barna”. Cei doi lideri au ajuns la cuțite, punând în pericol viitorul USR-ului. A apărut și înregistrarea ședinței USR în care președintele formațiunii Dacian Cioloș a amenințat cu demisia.

Dacian Cioloş susținea, vineri, că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS, acuzându-şi colegii de răspândirea de ştiri false. Dar „desecretizarea” ultimei şedinţei USR, din 3 februarie, care a trecut printr-un vot unanim, indică altceva.

„Lucrurile care pentru mine sunt esențiale și atunci eu îmi depun mandatul. Deci luni, dacă programul ăsta nu e votat, voi puteți să ziceți că nu vreți să îl votați, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum nu avem ședință de BN, sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să vă oblig sau la fel dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia”, spune Dacian Cioloș într-o înregistrare din timpul ședinței USR.

Demisia lui Cioloș, ultima soluție

Întrebat de mai mulți lideri USR dacă acest ultimatum nu e o formă de presiune asupra Biroului Permanent, Cioloș le-a transmis că nu are altă soluție decât demisia.

„Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac.

În sensul ăsta am zis la început și de coabitare… (…) Evident, puteți să nu votați dar rezultatul e același pentru mine, dacă nu trece programul ăsta și aveți, încă o dată, dreptul și legitimitatea să-l respingeți pentru că așa e în democrație doar că eu îmi asum consecințele și îmi depun mandatul. Să nu o luați ca o amenințare sau presiune, dar nu pot să spun altceva dacă nu pot să fac lucrurile respective”, a mai spus Cioloș.

author avatar
Andreea Vlad
794 afisari

5 COMENTARII

    • Se vor duce să facă partide noi, că tot nu urcă în sondaje și doar de asta au ieșit „în opoziție”. Partide noi, curate – hop, îi votează lumea.

  1. CIOLOS KAPUT…MARS IN FRANTA…CA TU L-AI INGROPAT PE REMES CA SA II IEI LOCUL.. ACUM VULPEA TA BELITA ASTEPTI SA TE SALTE? IN FURCI….DA-TE IN PU..A CALULUI DE TRADATOR URAT, BAUTOR DE PISAT…NUMAI TU LIPSEAI LA BALALAICA ACUM…MARS DREACU LA VALERICA TA SI CANTATI-VA PROHODU…CE AVETI VOI CU ROMANIA? TREBUIE SA NU UITAM CA PENTRU TINE A FOST DISTRUS REMES…DECEBAL TRAIAN REMES DIN BASESTI…CALTABOSUL MAMII TALE DE BORAT…COMISARUL FRANTEI TE FACURA SERVICIILE NOASTRE DE MAHMURI TRADATORI SI NEMERNICI….IA MARS DRACU DE AICI! ORICUM ESTI PA PENTRU TOTDEAUNA!

Comments