AcasăPoliticaRăzboiul dintre Rusia și Ucraina se poartă în limite maxime! Europa va...

Războiul dintre Rusia și Ucraina se poartă în limite maxime! Europa va trebui să urmeze dictatul american

Retorica Occidentului pare să se schimbe de la "Putin trebuie să piardă" la "Putin nu trebuie să câștige"

Retorica Occidentului condus de SUA pare să se schimbe de la „Putin trebuie să piardă” la „Putin nu trebuie să câștige”, în timp ce se străduiește să răspundă așteptărilor Ucrainei în ceea ce privește sprijinul financiar și militar.

 De asemenea, promisiunile președintelui Biden de a sprijini Ucraina „Atât timp cât va fi nevoie” se transformă subtil în „Atât timp cât putem”.

Anumite realități crude decid limitele maxime ale războiului. În primul rând, Rusia, cu cel mai mare arsenal de arme nucleare și rachete hipersonice, nu va fi anihilată/învinsă în mod decisiv. În al doilea rând, notează Modern Diplomacy, Rusia nu va fi capabilă să anihileze Ucraina dacă va fi susținută continuu de NATO.

În al treilea rând, Europa va trebui să urmeze dictatul american, deoarece a căzut în mod conștient pradă proiectului SUA de a-și tăia dependența de Rusia și a ignorat prea mult timp propria securitate. În al patrulea rând, Ucraina nu poate recuceri întregul teritoriu pierdut fără ca NATO să se implice pe deplin cu trupe, ceea ce înseamnă al treilea război mondial și risc de Armageddon nuclear. Prin urmare, războiul continuă să fie purtat în aceste limite maxime.

Rusia are resurse uriașe,  o populație de trei ori mai mare decât cea a Ucrainei și un buget militar de două ori mai mare. Din cauza lipsei de opțiuni, NATO încearcă să folosească vechile instrumente de război, cum ar fi războiul economic prin sancțiuni suplimentare impuse Rusiei (500 de entități suplimentare din partea SUA) și războiul informațional prin folosirea morții lui Navalnîi ca punct de mobilizare, desi a fost mai degrabă un erou al presei occidentale, dar nu o amenințare demnă de luat în seamă pentru Putin.

Scara războiului este în expansiune, ambele părți utilizând din ce în ce mai mult arsenal mai periculos, elemente proxy, actori non-statali, drone și război cibernetic, împreună cu alte instrumente moderne.

Dimensiunile războiului cresc pentru a cuprinde țintirea infrastructurilor-cheie cu dublă utilizare, a rețelei energetice, a operațiunilor secrete, a unui război informațional extins și a unei ofensive psihologice.

Rusia a capturat 20% din teritoriul ucrainean după Crimeea, dar nu a eliberat încă întreaga regiune Donbass. Mai trebuie să captureze Odesa și să se unească cu Transnistria, ceea ce nu este ușor. A calculat greșit voința și hotărârea ucrainenilor de a rezista și a subestimat amploarea sprijinului acordat de Occident.

Pe de altă parte, Ucraina se luptă pentru ajutor și arme. Deși în cele din urmă le-ar putea obține, problema va fi lipsa de soldați antrenați pe câmpul de luptă.

Strategia condusă de SUA a fost de a lăsa Ucraina să lupte în războiul proxy pentru a slăbi Rusia ca o prelungire a Războiului Rece. Americanii au găsit un Zelenski dispus să se angajeze în numele lor, cu sprijinul asigurat al NATO. Alianța nu vrea să piardă fața prin oprirea războiului într-un punct în care să pară slabă și învinsă de Putin.

Putin a vorbit despre negocieri, dar ar proceda în condițiile proprii: rusificarea zonelor cucerite ca tampon cu NATO,  chiar și cu o Ucraină care ar putea face parte din UE, capturarea întregului Donbass în 2024 și extinderea coridorul sudic până în Transnistria în 2025.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
664 afisari

1 COMENTARIU

  1. MAI JACOTA ,AMERICA GANDESTE IN SISTEMUL ” CE-I AL TAU E SI AL MEU !,IAR CEI AL MEU NU TE INTERESEAZA „, DACA PUI SI NATO CARE E UN CONGLOMERAT CARE ” PARTICIPA ,DAR NU SE BAGA ” SEAMANA A SEX !, IN COMPARATIE CU FEDERATIA RUSA UNDE COMANDA DOAR PUTIN SI CEILALTI EXECUTA !,JUDECA SINGUR SI AI SA VEZI CA AVANTAJUL ESTE PENTRU RUSIA.
    IN ACEST RAZBOI FRATRICID AMERICA SI NATO A PIERDUT ORCE AVANTAJ PSIHOLOGIC ,ACELE MULT LAUDATE ARME SI-AU DOVEDIT CALCAIUL LUI AHILE ,RUSII AU PUS MANA PE DESTULE INFORMATII INCAT SA-SI SCHIMBE STRATEGIILE SI O FAC LA COMANDA ,NU ASTEAPTA .
    AMERICANII AU REIMPROSPATAT MEMORIA RUSILOR ACEEA DE” SOLDATI PENTRU MAMA RODINA” ,PENTRU CARE EI POT MURI !.
    CE-I MANA PE CELALTI IN LUPTA ?-BANII !!!, CU BANI NU CUMPERI VIATA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger