Pacea în Ucraina se decide pe piața de armament. De fapt, am putea spune că întregul complex militar industrial caută să dea o ultimă lovitură în valoare de sute de miliarde înainte ca Donald Trump să toarne apă peste focul din Donbas. Niciun moment nu a fost vorba despre negocieri pentru încetarea focului fiindcă miza este cu totul alta – contracte babane pentru principalii jucători din Europa, Franța și Germania, care caută să împingă SUA de pe „Bătrânul continent”.
România și-a ales tabăra în momentul în care a jucat totul pe mâna rețelei soroșiste. Anularea rezultatelor de la alegerile prezidențiale a declanșat furia Americii, moment în care liderii de la București s-au pus sub protecția Parisului, crezând că-i scapă Emmanuel Macron de mânia Unchiului Sam. În realitate, Franța are un singur interes și acela e să facă bani pe seama fraierilor din UE, nicidecum să declanșeze un conflict (diplomatic) cu SUA.
Ursula, cel mai tare agent de vânzări!
De când a fost cocoțată în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen s-a dovedit un excelent agent de vânzări. Dacă am învățat o lecție în pandemia Covid-19 a fost aceea că orice criză generează un câștig… pentru cine știe să facă bani din asta. Iar Ursula a întrecut așteptările tuturor. Sute de miliarde de euro au luat drumul conturilor Big Pharma, după ce „Regina” Bruxellesului ne-a obligat să „înghițim” orice, de la hapuri și vaccinuri netestate și până la povești de adormit copiii despre pericolele nevăzute.
De fapt, singurul pericol a fost îndatorarea pe ani buni de-acum înainte, parte a „plandemiei” gândite în toată povestea asta.
Acum, Ursula von der Leyen lovește din nou. Sesizând că în continuare se pot face bani frumoși din războiul ruso-ucrainean, după ce americanii au tot „supt” de pe frontul din Dionbas, șefa C.E. ne pune să contribuim cu 800 de miliarde de euro la un fond ce nu urmărește altceva decât asigurarea bunăstării pentru industria de armament europeană. Și, de fapt, ce înseamnă industria de armament din UE? Doar Franța și Germania, că restul nu contează în jocul de față.
În cel mai recent comentariu făcut pe marginea războiului din Ucraina, Emmanuel Macron a anunțat țările europene că trebuie să fie pregătite să trimită soldați pe front – „câteva mii de oameni pentru fiecare țară” – chiar dacă asta ar atrage furia Rusiei. Sâmbătă seară, liderul de la Palatul Elysee a trecut în revistă progresul discuțiilor pe subiectul conflictului ruso-ucrainean. „Obiectivul nu este de a avea o masă de soldați, deoarece Ucraina are, deja, cea mai mare armată europeană. Planul vizează desfășurarea câtorva mii de oameni pentru fiecare țară participantă, care ar fi plasați în puncte-cheie din Ucraina pentru a desfășura programe de formare pentru forțele Kievului”, a explicat liderul de la Kiev.
În fața respingerii repetate de către Rusia a prezenței trupelor străine în Ucraina, Macron a fost ferm convins că UE (atenție, Macron vorbește în numele întregii Europene, nu al Franței!) nu are nevoie de aprobarea Kremlinului – „Ucraina este suverană. Dacă solicită prezența forțelor aliate pe teritoriul său, nu depinde de Rusia să o accepte sau nu”.
Europa se înarmează. Dar, de la cine?
Cum uriașul complex militar industrial american și-a văzut sacii în căruță și nu mai trage cu dinții să câștige de pe urma acestui război, francezii încearcă ei să profite. Macron recunoaște că a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski, căruia i-a propus livrarea de bombardiere Mirage 2000, plus rachete ghidate și drone.
A vorbit cineva de pace? Nu, Parisul are alte planuri!
Când retorica anti-Trump este la cote maxime în Europa, Franța insistă pe nevoia creștere a cheltuielilor militare, dar, atenție, zice Macron, trebuie ca banii să meargă spre firmele producătoare din UE. „E nevoie de asigurarea unei autonomii militare strategice a Europei”. Astfel, el admite că s-a întâlnit cu directorii companiilor franceze din domeniul apărării, cărora le-a cerut „să ajungă la țările europene care obișnuiesc să cumpere arme din Statele Unite”.
De exemplu, Emmanuel Macron el a declarat că statelor care au cerut de la americani rachete Patriot ar trebui să li se ofere modelul SAMP/T franco-italian. Aici este inclusă și România, care a trimis în Ucraina un sistem Patriot, la solicitarea Administrației Biden, și acum așteaptă înlocuirea cu noi rachete americane. De asemenea, mai zice Macron, Franța este gata să livreze avioane de luptă Dassault Rafale în locul modelelor F35 ale Pentagonului. Și în acest caz a fost avută în vedere România, o excelentă piață de desfacere pentru firmele franceze producătoare de armament.
După ce ani la rând am cumpărat vechiturile scoase la mezat de SUA, Macron ne cere să plătim și pentru reîmprospătarea parcului Franței. Ilie Bolojan nu a vorbit detaliat despre ce a discutat, la Paris, cu Emmanuel Macron, în februarie, dar putem bănui că subiectul achiziționării de armament din Franța a fost adus în discuție. Dincolo de impunerea binomului Coldea-Kovesi, despre care am scris, negreșit că se vrea și plasarea unor comenzi către producătorii francezi.
Avertismentul vicepreședintelui SUA
Între timp, vicepreședintele Americii mai lansează un avertisment în direcția statelor europene care au ales să întoarcă spatele Washingtonului. „Europa este în pericol de sinucidere civilizațională. Fie nu poate, fie nu dorește să-și controleze granițele. În plus, suprimă libertatea de exprimare a cetățenilor săi. Vreau să prospere și să rămână un aliat important, dar asta înseamnă să-și respecte propriul popor și suveranitatea și nu putem face noi asta pentru Europa. Vedeți și cum încep să restricționeze libertatea de exprimare a propriilor cetățeni, chiar și atunci când acești cetățeni protestează împotriva unor lucruri precum invazia frontierei. Tocmai astfel de sentimente de protest au dus la alegerea lui Donald Trump și a unui număr de lideri europeni”.
Chiar dacă nu a folosit numele României, este limpede că J.D. Vance s-a referit la țara noastră când a vorbit de restricționarea libertății de exprimare și încălcarea suveranității. De altfel, vicepreședintele Americii a criticat public România pentru anularea alegerilor, condamnând intervenția CCR în procesul electoral.
Toti sunt samsari de vieti si de arme si rechini vanduti banului, mai putin ingerasul de Putin, care este agresorul de facto din razboi! LOL!
Acest tembel de Macron vrea să ne bage în război cu rușii. Este normal, între Rusia și Franța este o distanță destul de mare, iar câteva rachete nu o poate speria. Drama este pentru noi, cei de la granița cu Ucraina. Apropo, mai suntem sau nu parteneri strategici cu SUA? Nimeni nu ne mai spune, ci evită subiectul.
Norocul UE este că macron in 2 ani este gata, sigur dacă nu procedează ca zelenski sau încearcă că boul iohann