AcasăPoliticaRăzboiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron!

Războiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron!

Războiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron!Războiul din Ucraina, pretext pentru o Nouă Ordine Mondială. PLANUL lui Macron! / Sursa FOTO: Twitter.com

Resetarea spațiului european este mega-planul pregătit de Emmanuel Macron pentru cel de-al doilea mandat în fruntea Franța. Proaspăt reales președinte, liderul de la Elysee deja vorbește despre nevoia de a schimba orânduirea și forma de organizare pe „Bătrânul continent”. UE s-a perimat în doar câteva decenii, crede Macron. Propunerea lui, una cuprinzătoare și avangardistă, a fost prezentată în discursul de Ziua Europei. Este vorba despre nici mai mult, nici mai puțin decât redesenarea hărții politice prin apariția unei noi organizații care să poată include atât Ucraina, cât și Marea Britanie.

Cu prilejul ultimul discurs rostit în P.E. de la Strasbourg, Macron a propus o nouă „comunitate politică europeană”, care să includă atât membri, cât și non-membri ai UE.

Viitorul Europei, remodelat după războiul din Ucraina

Ce vrea să spună liderul Franței este că viitorul Europei va fi remodelat după războiul din Ucraina. Noua Ordine Mondială începe să se instaureze peste tot în lume, iar „cartierul general” va fi pe „Bătrânul continent”, în noua casă. Confederația europeană este țelul la care visează Macron, pupilul elitei financiare globale.

Sub pretextul că se caută cu disperare o soluție pentru integrarea Ucrainei în spațiul comunitar, Emmanuel Macron a vorbit la Strasbourg despre spulberarea granițelor naționale. Confederația europeană va aduce dispariția statelor în forma de organizare actuală, considerată perimată de „vizionarii” politici din prezent. „Aspirația legitimă a Ucrainei, ca și a Moldovei și Georgiei, de a adera la Uniunea Europeană, ne invită să regândim geografia și organizarea continentului nostru”, a spus Macron, mesaj urmat imediat de o apreciere personală: „Ucraina, prin lupta și curajul său, este deja astăzi un membru al inimii Europei noastre, al familiei noastre, al Uniunii noastre”.

„Chiar dacă mâine le-am acorda statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, știm cu toții foarte bine că procesul care le va permite să adere ar dura câțiva ani, probabil câteva decenii. Și este adevărat să spunem asta, dacă nu decidem să coborâm standardele aderării la UE și, prin urmare, să regândim complet unitatea Europei”, a completat Macron.

Legislația actuală, la gunoi!

Propunând o altă formă de organizare în Europa, Franța ajunge să pună sub semnul întrebării tocmai principiile care stau la baza formării spațiului comunitar. Iar unul dintre pilonii care asigură echilibrul între drepturi și responsabilități este cel care implică fidelitatea față de legislația UE. În viziunea macronistă, este desuet să mai vorbim despre respectarea normelor și valorilor europene.

Confederația Europeană despre care vorbește președintele francez seamănă foarte mult cu UE, doar că ea va fi deschisă și țărilor care deja au părăsit blocul comunitar. Trimiterea este la Marea Britanie, dar Macron nu a vorbit și despre cum îl va convinge pe Boris Johnson să se întoarcă în sânul familiei europene.

„Această nouă organizație europeană ar permite națiunilor europene democratice care aderă la setul nostru de valori să găsească un nou spațiu pentru cooperare politică, securitate, cooperare în domeniul energiei, transporturilor, investițiilor, infrastructurii și mișcării oamenilor, în special a tinerilor noștri. Aderarea la Confederația Europeană nu ar prejudicia în mod necesar viitoarea aderare la Uniunea Europeană, la fel cum nu ar fi închisă celor care au plecat”, anunță Macron.

Interesant este că și Italia sprijină proiectul prezentat de Franța. Enrico Letta, fost prim-ministru la Roma și lider al Partidului Democrat, a vorbit încă de acum o lună despre o „Confederație Europeană cu țări membre aspirante, care să înceapă cu o zonă economică comună, adăugând treptat angajamente și, în cele din urmă, incluzând o clauză comună de apărare”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor