AcasăPoliticaRăzboiul din Gaza se va revărsa pe străzile orașelor occidentale?

Războiul din Gaza se va revărsa pe străzile orașelor occidentale?

Statul Islamic a făcut apel la atacuri de tip “lup singuratic” împotriva unor obiective civile din Europa și Statele Unite

Întrebarea nu este dacă, ci când violențele legate de Gaza se vor revărsa pe străzile orașelor europene și americane.

Uciderea lui Saleh Al-Arouri(Beirut, 2 ianuarie), membru al executivului Hamas, a sporit în mod semnificativ amenințarea reprezentată de grupul terorist, de miliția șiită libaneză Hezbollah și de jihadiști.

Hezbollah a promis că va răzbuna pentru uciderea în Liban a oricărui reprezentant al Axei de Rezistență susținută de Iran, care include Hamas, Houthii yemeniți și milițiile irakiene, alături de miliția șiită libaneză și Republica Islamică.

Reținută de dorința de a nu antrena Libanul falimentar într-un război în toată regula, Hezbollah ar putea opta pentru o ripostă departe de granița israeliano-libaneză, notează Modern Diplomacy, desi a lansat sâmbătă 62 de rachete asupra unui post de observare israelian, în ceea ce a numit un „răspuns preliminar” la moartea lui Al-Arouri. Atacul a părut calibrat pentru a menține ostilitățile cu israelienii sub control.

În Irak,Mohammad Hussein Al-Kawtharani, reprezentantul liderului Hezbollah, Hasan Nasrallah, ar pregăti atacuri coordonate asupra țintelor americane. Departamentul de Stat al SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre activitățile, rețelele și asociații lui Al-Kawtharani.

Din punctul de vedere al Hamas, răspunsul la uciderea lui Al-Arouri prin atacarea în străinătate a ambasadelor, a facilităților diplomatice și a reprezentanților israelieni este cea mai bună opțiune a sa.

Este puțin probabil ca Hamas să considere un baraj de rachete lansate din Gaza spre orașe israeliene, majoritatea fiind interceptate de apărarea antiaeriană Iron Dome, drept un răspuns suficient.

Ridicând miza, Statul Islamic a făcut apel la atacuri de tip “lup singuratic” împotriva unor obiective civile din Europa și Statele Unite, inclusiv biserici și sinagogi.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Ḥudhayfah Al-Ansari, a cerut musulmanilor din Occident, într-un mesaj audio de 67 de minute, să își renoiască “activitatea și operațiunile pe străzile din America, Europa și din lume”. Evreii și creștinii din orașele occidentate „trebuie torturați și uciși”.

„Aruncați-i în aer cu explozibili, ardeți-i cu bombe incendiare, împușcați-i cu gloanțe, măcelăriți-le gâtul cu cuțite și călcați-i cu autobuzele. Nu faceți diferențe între un necredincios civil sau militar, deoarece toți sunt necredincioși și trebuie judecați în același mod”.

Al-Ansari a lansat apelul după ce gruparea a revendicat responsabilitatea pentru două explozii în orașul iranian Kerman care au ucis cel puțin 89 de persoane.

Statul Islamic este iritat de sugestiile iraniene potrivit cărora Republica Islamică va accepta o rezolvare a conflictului israeliano-palestinian cu două state, dacă aceasta ar fi fost alegerea palestinienilor.

Al-Ansari a acuzat Hamas, Autoritatea Palestiniană a președintelui Mahmoud Abbas și mișcarea Al Fatah că sunt manipulați de SUA și Iran.

Dar o serie de atacuri în Occident ar putea face jocul Hamas,  o mișcare care s-a dovedit capabilă să supraviețuiască uciderii de către Israel a liderilor săi succesivi în ultimele două decenii. Al-Arouri a subliniat în repetate rânduri că “palestinienii trebuie menținuți radicalizați și furioși”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
582 afisari

4 COMENTARII

  1. „Întrebarea nu este dacă, ci când violențele legate de Gaza se vor revărsa pe străzile orașelor europene și americane.”
    Pai chestia este ca pana acum Evropa proasta i-a pupat in turban pe corturari si i-a bagat in san pe post de specialisti in industria auto, industrie care functioneaza in mod special cu analfabeti. Proasta de Evropa nu s-a prins ca acesti corturari sunt infiltrati special cu ajutorul banilor Hamas, Ezbolah, Al Qaida,etc., infiltrati special care la o adica sau la un semnal sa inceapa Jihadul, adica o Cruciada dar pe invers. Nu s-a ingrijorat nimeni ca in UK, Suedia, Danemarca, Olanda, Franta, etc., sunt zone intregi unde chiar si Politia inarmata nu mai poate intra si unde se aplica deja Sharia si moscheiele au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Pe Evropa proasta o intereseaza Grindilul si salvarea planetei, floricele pe campii, pace si armonie…

  2. Noi europenii nu avem de a face cu genocidul comis de israelieni asupra palestinienilor. Asa ca atunci cand palestinienii din Europa o sa inceapa sa se razbune, sa hacuiasca numai ebbrei, ca aia sunt vinovati, nu europenii.

    • Crezi sau esti ferm convins ca vor face diferenta??? Eu spun ca vor merge la gramada garantat.

  3. Acești „refugiați” nu sunt nimic altceva decât o armată inamică care deja a
    și-a așezat deja tabăra în fiecare oraș și sat. În momentul în care acești „refugiați” își vor
    da seama că au fost înșelați, vor lua cu forța ceea ce li s-a promis.
    Europa de Vest se află la punctul de neîntoarcere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger