AcasăPolitica“Războiul cibernetic” împotriva Rusiei. Iată rezultatele

“Războiul cibernetic” împotriva Rusiei. Iată rezultatele

În urmă cu mai bine de trei săptămâni, hackerii  proucraineni Anonymous au declarat “război cibernetic” Rusiei. De atunci, gruparea care are pe contul de Twitter 7,9 milioane de urmăritori, cu 500.000 adăugați după invazia armatei lui Putin în Ucraina, a revendicat dezactivarea site-urilor web de știri și corporative ale guvernului rus și scurgerea de date de la entități precum Roskomnadzor, agenția responsabilă pentru cenzurarea presei ruse.Dar e ceva adevărat din toate acestea?

Se pare că da,  spune Jeremiah Fowler, co-fondator al companiei de securitate cibernetică Security Discovery, care a lucrat cu cercetătorii de la compania web Website Planet pentru a încerca să verifice afirmațiile hackerilor.

„Anonymous s-a dovedit a fi un grup foarte capabil care a pătruns în unele ținte, înregistrări și baze de date de mare valoare din Federația Rusă. Din 100 de baze de date rusești care au fost analizate, 92 au fost compromise”, se arată în raportul lui Fowler, preluat de CNBC.

Aparțineau unor retaileri, furnizori de internet ruși și site-uri web interguvernamentale, inclusiv Comunitatea Statelor Independente sau CSI, o organizație formată din Rusia și alte națiuni foste sovietice care a fost creată în 1991 după căderea URSS.

Alte baze de date piratate conțineau peste 270.000 de nume și adrese de e-mail, informații de securitate, parole interne și un „număr foarte mare” de chei secrete, care deblochează datele criptate.

Contul de Twitter, denumit @YourAnonNews, a susținut, de asemenea, că a piratat posturile de televiziune de stat ruse,  a perturbat site-urile web ale unor organizații și agenții media importante din Rusia, cum ar fi compania de energie Gazprom și agenția de știri RT.

„Multe dintre aceste organizații au recunoscut că au fost atacate”, a spus Fowler. El a numit atacurile de denial of service – care au ca scop dezactivarea site-urilor web prin inundarea lor cu trafic – „super ușoare”.

Aceste site-uri web și multe altele au fost închise în diferite momente în ultimele săptămâni, dar se pare că sunt vizate și de alte grupuri, inclusiv de aproximativ 310.000 de volutari digitali care s-au înscris pentru contul Telegram “Armata IT a Ucrainei”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
584 afisari

3 COMENTARII

  1. OK SUA va pupta contar Rusiei doar cibernetic.
    Este mai ieftin si nimeni nu poate vedea rezultatele, iar propaganda de razboi va functiona normal si va minti la fel de mult.
    Mai au si alte idei amerlocii astia ametiti?

  2. Oare, sub masca atacului cibernetic asupra Rusiei, ce alte atacuri pregătește Anonymous asupra rețelelor SUA și UE?

  3. Atac cibernetic, adica cu conexiune inversa? 🤣🤣🤣 Isi dau singuri cu sutul in dos? 🤣🤣🤣

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger