AcasăPoliticaRăzboi total. Se blochează toate conturile rușilor din statele UE

Război total. Se blochează toate conturile rușilor din statele UE

Comisia Europeană rupe toate punțile dintre UE și Federația Rusă

De dragul Ucrainei și la propunerea Comisiei Europene, Consiliul UE a adoptat un Regulament care extinde sancțiunile asupra tuturor cetățenilor Federației Ruse. Prin schimbarea unui articol din actul normativ european, practic, toate conturile rușilor din țările UE vor fi înghețate, pe motiv că ar fi surse de venituri pentru Guvernul Federației Ruse. 

Conflictul dintre Ucraina și Federația Rusă devine, oficial, un conflict între Uniunea Europeană și Federația Rusă. La propunerea Comisiei Europene, Consiliul UE a modificat substanțial Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, băgând în aceeași oală a sancțiunilor toți cetățenii ruși.

Inițial, în articolul 3 alin. 1 al Regulamentului erau supuse sancțiunilor persoanele identificate de Consiliu ca fiind responsabile pentru acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și persoanele fizice sau juridice, entitățile și organismele asociate cu acestea. Prin modificarea din 5 iunie, vor fi supuși sancțiunilor oameni de afaceri importanți care își desfășoară activitatea în Rusia și membrii apropiați ai familiilor acestora, sau alte persoane fizice, care beneficiază de pe urma acestora, sau oameni de afaceri, persoane juridice, entități sau organisme implicate în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

Astfel, potrivit Regulamentului, se vor îngheța toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoane fizice, sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate cu acestea, și se va interzice punerea la dispoziție, direct sau indirect, către sau în beneficiul persoanelor fizice, sau persoanelor fizice sau juridice, al entităților sau al organismelor asociate cu acestea, a unor fonduri sau resurse economice de orice fel.

Afacerile, interzise

Schimbarea Regulamentului vine în urma Deciziei (PESC) 2023/1094 A Consiliului UE, în care Consiliul a constatat că există o relație de avantaj și sprijin reciproc între guvernul Federației Ruse și oameni de afaceri importanți care își desfășoară activitatea în Rusia.

”În special, Guvernul Federației Ruse a permis în mod sistematic unor oameni de afaceri ruși importanți să își acumuleze bogăția prin exploatarea resurselor naturale și a altor resurse publice. Având în vedere această relație de interdependență dintre oameni de afaceri importanți și guvernul Federației Ruse, Consiliul consideră că criteriile pentru includerea pe listă ar trebui să se aplice oamenilor de afaceri importanți care își desfășoară activitatea în orice sector economic al Rusiei. În plus, Consiliul consideră că criteriile pentru includerea pe listă ar trebui să fie extinse pentru a permite includerea pe listă după caz a altor oameni de afaceri care sunt implicați în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venituri Guvernului Federației Ruse, cu scopul de a intensifica presiunea asupra Guvernului Federației Ruse pentru a pune capăt războiului său de agresiune împotriva Ucrainei”, se precizează în Decizia PESC.

Până la ultimul rus

Consiliul UE a constatat, de asemenea, că oameni de afaceri ruși importanți s-au angajat într-o practică sistematică de distribuire a fondurilor și activelor lor între membrii apropiați ai familiilor lor și alte persoane, adesea pentru a ascunde activele, pentru a eluda măsurile restrictive și pentru a menține controlul asupra resurselor de care dispun. ”Prin urmare, Consiliul consideră că membrii apropiați ai familiilor sau alte persoane fizice, care beneficiază astfel de pe urma unor oameni de afaceri importanți care își desfășoară activitatea în Rusia, ar trebui, de asemenea, să fie desemnați după caz, atât în scopul de a intensifica presiunea asupra Guvernului Federației Ruse pentru a pune capăt războiului său de agresiune împotriva Ucrainei, cât și pentru a evita riscul de eludare a măsurilor restrictive”, se mai arată în Decizia PESC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.460 afisari

20 COMENTARII

  1. Următorul act legislativ va fi unul de confiscare a Federației Ruse de către UE și SUA cu tot ce are între granițe și în afara lor.
    Așa le trebuie rușilor, să fie confiscați. Slava!

  2. A uitat proasta că 30 % din bugetul Germaniei e făcut de cetățeni ruși stabiliți de zeci de ani în fosta RDG…
    Apropo blochează și conturile sportivilor, tenismenilor…?…

    • Fosta RDG nu are o pondere de 30% din bugetul Germaniei (poate pe partea de cheltuieli, o fi avut, la cat a pompat fosta RFG sa-i aduca pe linia de plutire). Chiar daca Berlinul este inconjurat de „fosta RDG”, include si Berlinul de Vest.

    • PLUS TARILE DIN GOLF..PANAMA,COSTA RICA SI TOT FELUL DE PARADISURI FISCALE//URSULA PUNE BICIUL AIUREA PE TINTE FALSE

    • Nu face pe sefa ci executa ordinele dementului de la Washington.
      Reactia Rusiei va fi pe masura iar rezultatul va duce, foarte rapid, la naruirea economiei europene, incepind cu cea germana.
      Dupa care se va narui si America lui bideu, fiindca a devenit o casa de nebuni .
      Doamne ajuta !

  3. Cele doua slugi ale yankeylor_ aceasta latura din UE si miloaga cersetoare a nazistilor ucrainieni.

  4. La un moment dat se va cere si nota de plata la cele 700 mld de euro despagubiri de razboi.
    Primii vizati vor fi pretinii si aginturli urmaritului international Putin. Pline full de bani ca Prigojin de crime.

  5. Claudia Marcu propunerea mea a sa ne informezi cand o sa blocheze EU conturile lu’ ursula, cip cirip belime-ar pul@

  6. Toti cei ce trec in legiunea rusa de eliberare de sub jugul soviet li se vor debloca contu la card💳..🤫
    🤑

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger