AcasăPoliticaRăzboi total: China sfidează sancțiunile SUA și amenință fățiș Occidentul!

Război total: China sfidează sancțiunile SUA și amenință fățiș Occidentul!

Reuniunea BRICS de la Johannesburg, care a stabilit lărgirea alianței prin includerea de a șase noi state membre, a stârnit furia SUA, obligate să răspundă pe măsură. Național a scris ieri, 29 august, despre cum America încearcă să provoace un divorț în relația Arabia Saudită – China, însă replica Beijingului nu s-a lăsat mult așteptată. Războiul este total, iar toate armele au fost scoase pe masă.

SUA nu pot concepe că hegemonia economico-militară la nivel le este contestată, fie și de niște puteri precum China și Rusia, și de aceea atacă puternic pe „flancuri”, adică în zonele ce par a fi scăpate de sub control.

Ce face Huawei

Dar, supremația americană nu va mai dura mult, potrivit rapoartelor livrate presei internaționale cu privire la discuțiile purtate în Africa de Sud la reuniunea BRICS.

Iar delegațiile sino-ruse au condus „ofensiva”, arătând nu atât partenerilor din cadrul organizației, cât invitaților că SUA nu mai sperie pe nimeni.

Ca o dovadă că sfidarea este pe față, iar războiul declarat Americii, total, Beijingul a scăpat, „pe surse”, informația potrivit căreia gigantul Huawei deschide fabrici secrete în care se vor face microcipuri pentru industria tehnologică chineză, evitându-se cu „grație” toate sancțiunile impuse de SUA colosului IT asiatic.

Agenția Bloomberg scrie că, dacă alăturăm numele gigantului chinez, care de mult timp este în vizorul Statelor Unite, cu semiconductorii, rezultatul ar fi o constelație de fabrici secrete răspândite în toată China, în care se produc microcipuri. Și jurnaliștii italieni au publicației La Stampa scriu despre asta, doar că peninsularii nu văd mai departe de „linia roșie” a NATO, ei insistă pe o manevră a Chinei de a se sustrage sancțiunilor Casei Albe; în realitate, mai nimeni din cadrul BRICS nu se mai sperie de amenințările americane și nu mai dă doi bani pe sancțiunile Washingtonului, cu atât mai mult China, principalul „challenger” al Americii.

În ultima perioadă a mandatului său de președinte, Donald Trump a pus o „fatwa”, cum ar spune arabii, asupra gigantului IT de la Shenzhen, când a plasat compania pe „lista neagră” a societăților comerciale întocmită de Casa Albe. Măsuri lui Trump nu numai că au fost confirmate de Joe Biden, dar chiar au fost înăsprite de actualul șef al statului.

Însă, în pofida tuturor piedicilor puse la nivel internațional (ordin dat „aliaților” SUA de a nu face afaceri cu Huawei), compania chineză, care, așa cum a recunoscut chiar patronul și fondatorul ei, Ren Zhengfei, într-o scrisoare către angajați, a luptat din greu pentru supraviețuirea sa, vrea cu orice preț să dea lovitura în cel mai strategic sector dintre toate, cel al cipurilor.

Potrivit Bloomberg, pentru a cuceri piața microcipurilor, Huawei a primit o finanțare de 30 de miliarde de dolari de la stat.

Surse din piață spun că Huawei ar fi construit deja două fabrici și se pregătește să lanseze la apă alte trei. Care este siretlicul? Potrivit Semiconductor Industry Association, un grup de lobby din industria IT afirmă că Huawei a deschis uzinele respective sub numele altor companii, pentru a evita sancțiunile americane. Acest ONG reprezintă și interesele gigantului sud-coreean Samsung și pe cele ale taiwanezilor de la TSMC. Revenind… Funcționând fără eticheta Huawei, firmele respective sunt ferite de orice risc, căci ar fi dificil pentru furnizori să știe cu cine au de-a face. Astfel, tehnologia avansată a celor de la TSMC și/sau Samsung ar putea ajunge la Huawei în mod legal, sub forma unor contracte comerciale.

Pe de altă parte, trebuie spus că mulți jucători importanți din State și-au arătat interesul pentru menținerea legăturilor comerciale fluide cu China. Printre aceștia, cei de la Intel și Qualcomm, două nume grele din sector, care s-au și deplasat recent la Beijing, stabilind contacte cu partea chineză.

Marele plan de avansare tehnologică al lui Xi Jinping, care urmărește o autosuficiență complicată a Chinei, a avut un singur punct slab, anume impunerea pe piață a unui adevărat campion al semiconductorilor. Specialiștii spun că obiectivul este unul himeric, nu doar pentru Beijing, ci pentru oricine, într-un sectorul semiconductorilor este extrem de complex și descentralizat.

După cum bine se știe, în luna iulie, Huawei a anunțat că va relua producția de cipuri mobile de ultimă generație în colaborare cu Semiconductor Manufacturing International Co. (SMIC), principalul actor chinez din sector. Obiectivul noului consorțiu ar fi să pună în producție de masă chipsetul mobil 5G, proiectat intern. În curând, pe piața semiconductorilor va apărea un colos, spun cei care cunosc domeniul, căci ajutorul de 30 de miliarde de dolari pe care Huawei l-a primit este aproape egal cu stimulentele de producție prevăzute de „Chips and Science Act”, adoptat anul trecut de Washington și pe care Joe Biden l-a considerat cel mai important act semnat în mandatul său.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.219 afisari

27 COMENTARII

  1. Ba, io nu-nteleg de ce trebuie China sa respecte sanctiunile impuse de la Washington D.C. R.P.Chineza este stat suveran, indivizibil si independent si poate face comert cu cine vrea si in orice masura vrea.

    Mesaj Cultural : In CARTEA ROSIE scrie ca in materie de critica artististica, peste tot in Lume in toate epocile istorice sub toate si in orice regim politic, pe primul loc sta Criteriul Politic si numai dupa aceea vine Crteriul Artistic care nu poate fi ignorat pentru ca atunci toate operele artistice ar deveni o colectie de lozinci asa cum se intimpla azi in Tarile Imperialiste. Va recomand sa o ascultati pe Marea Artista Baishou Chieko interpretind in stil Enko cintecul „Lumina Lunii cade peste Ruinele Castelului”. https://www.youtube.com/watch?v=S2rzYCtiagI

      • Tarile occidentale se autodistrug si nimeni nu intelege de ce. Toate nenorocirile care se abat asupra Lumii atit in Vest cit si in Est se datoreaza faptului ca puterea guvernelor a crescut neincetat si peste Limitele Constitutionale. Guvernul este ca focul; iti da lumina si caldura dar daca iese din vatra lui te arde. Revolutionarii Americani de la 1776 si 1788 , cea mai talentata generatie politica a Lumii din utimii 2500 de ani a faurit, in primul rind, un Guvern LIMITAT. Azi, din pacate, SUA a devenit ostateca unui Cartel Politico-Militar. Eu iti recomand „The Industrial Society and Its Future” scris de Theodore John Kaczinsky ca sa vezi care este marele pericol care ne paste pe toti, atit in Vest cit si in Est.

        • Eu ti-am recomandat o carte cat se poate de serioasa, si tu imi propui cartea unui terorist american??? Dooooooooaaamne fereste.

          • Citeste articolul! A fost publicat in Wshington Post si New York Times in Septembrie 1996. Daca n-ai incredere in alte pagini, du-te si citeste articolul din arhiva acestor doua ziare „respectabile” in care tu ar trebui sa ai incredere. Alta carte care arata cum decad imperiile este cartea lui Willian Joice (are pagina la Wikipedia) Twilight over Britain si de la Historia Civilis(site-ul recomandat de pseudonimul meu) la Youtube vizioneaza filmul despre Razboiul Civil dintre Julius Flavius si Pompeii; vei gasi mari similitudini cu procesele descrise de William Joice.

    • „a, io nu-nteleg de ce trebuie China sa respecte sanctiunile impuse de la Washington”
      Din acelasi motiv pentru care toate tarile comuniste din Centrul si Estul Europei au renuntat simultan la comunism in 1989, indiferent ca afost voluntar sau fortat. Pentru ca asa a zis seful adica URSS in cazul ala.

  2. un divorț în relația Arabia Saudită – China

    -s-au luat mai demult
    de cand arabii au dat femeilor permis de shofat,
    marxist-leninist!

      • Nicholas , esti zdravan la mansarda sau ciorditorul de Kostea Sugiuk Tiraspol posteaza in numele tau ?

        • Fac si eu ce pot sa promovez BRICS contra interesele americanskilor imperialisti. Trebuie sa ne reunim cu tovarasii nostri estici.

          • BRICS : Brazilia , Rusia , INDIA , China si Africa de Sud . Daca India se supara , pleaca si isi ia jucariile , ramane BRCS ?

          • @Intreb Nu-i nimic, intra Iranul. Indienii oricum sunt prea prietenosi cu americanskii si nu se inteleg bine cu chinezii…

          • Indienii au reusit sa aselenizeze la polul sudic al lunii , acolo unde altii au dat chix .

  3. Hai terminati Arabia si Iran in Brics… India si China sau Africa de Sud anglofila si Rusia… Egiptul care e iar proeuropean… Fantasme. Pakistan mai lipsea si Afganistan cu Somalia .

    • Eu sunt ” Vlad Tepes Suvorov ” balaurul dement mi-a ejugulat in filinari …

  4. Acceptarea Arabiei S si EAU in BRICS nu cred ca este o masura buna pentru Rusia si China. Sunt cai troieni americani. O mai fac arabii pe nebunii, in ultima vreme, dar se vor supune total SUA, ca mai inainte. Iar cu Argentina si Egipt este, de asemenea un risc. Joaca la doua capete.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger