AcasăPoliticaRăzboi pe scena politică: Dacian Cioloş nici nu vrea să audă de...

Război pe scena politică: Dacian Cioloş nici nu vrea să audă de Ludovic Orban din nou premier

Dacian CioloşRăzboi pe scena politică: Dacian Cioloş nici nu vrea să audă de Ludovic Orban din nou premier

Ludovic Orban a mers, marți, la Palatul Cotroceni cu varianta ca el să fie din nou propunere de premier din partea Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban ar duce negocieri paralele pentru a obține sprijinul celorlalte formațiuni politice.

Klaus Iohannis i-a spus lui Ludovic Orban că dacă celelalte partide vor susține varianta ‘Orban – premier’, atunci și domnia sa îl va desemna ca șef al Executivului, susţine postul Antena 3.

S-au căutat variante pentru a-i convinge pe cei de la USR să cedeze, însă rămâne de văzut care va fi și opinia șefului statului, Klaus Iohannis. Una dintre variante ar putea fi încercarea de a-i convinge pe cei de la USR să cedeze șefia Camerei Deputaților și să ia șefia Senatului, dar asta ar înseamna un pas în spate pentru Alianță.

Dacian Cioloş vrea un nou început

Dacian Cioloş, cel care este propunerea de premier a USR-PLUS, a recaţionat la anunţul conform căruia Orban ar putea reveni la Palatul Victoria, deşi înţelegerea era ca declaraţiile să fie făcute numai în parteneriat.

Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România„, a scris Dacian Cioloş pe Facebook, după ce această înţelegere l-ar lăsa complet pe dinafară.

Şi Cioloş este contestat

Și Dacian Cioloș este politician vechi. Am văzut acel punct de vedere exprimat de Dan Barna, o declarație fără rost. Este totuși o știre neoficială. Trebuie să așteptăm. Nu știam că partenerii se testează între ei. Credeam că suntem parteneri. Cum adică să ne testăm?

Atunci când auzi chiar și de la PSD, cu mare experiență de guvernare și de împărțit funcții, bineînțeles că discuți funcții pentru că pui în aplicare programul„, a spus președinte PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Klaus Iohannis a convocat Parlamentul pentru 21 decembrie

Preşedintele României a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Klaus Iohannis a mai anunţat, că, dat fiind că Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

author avatar
Andrei Ștefan
339 afisari

3 COMENTARII

  1. Da ce a facut Dacian Ciolos cat a fost Prim Ministru, nimic, scuze a desfiintat DGIPI, a destructurat MAI, bun roman, si asta mai vrea odata, daca aveti ceva de desfiintat, chemati-l pe Ciolos ca are expertiza, unde I-a gasit de ia adunat pe astia ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger