AcasăPoliticaRăzboi în Ucraina/ULTIMA ORĂ: S-a anunțat de la Guvern! Decizia vizează dreptul...

Război în Ucraina/ULTIMA ORĂ: S-a anunțat de la Guvern! Decizia vizează dreptul de survol și de aterizare în România a aeronavelor din Rusia – VIDEO

Război în Ucraina/ULTIMA ORĂ: S-a anunțat de la Guvern! Vizează dreptul de survol și de aterizare în România a aeronavelor Rusiei - VIDEO

O informație de ultimă oră vine de la Palatul Victoria, la încheierea ședinței task-force-ului convocat sâmbătă de către premierul Nicolae Ciucă, pe tema gestionării situației „generate de agresiunea militară rusă din Ucraina”.

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. „România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă”, a anunțat Dan Cărbunaru, sâmbătă, 24 februarie.

Totodată, oficialul de la Palatul Victoria a adăugat că aceste proceduri se vor derula în cursul zilei de sâmbătă.

Ciucă, în vizită cel mai mare punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina

Vineri seară, premierul Ciucă a fost personal să vadă cum stau lucrurile, la nivel organizatoric, la cel mai mare punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, cel de la Siret.

Mai exact, „pentru a vedea organizarea activităților pentru asigurarea fluxului de tranzit, precum și pregătirile necesare în cazul în care ne confruntăm cu un număr mare de cetățeni ucraineni care solicită protecția statului român”, din câte a transmis premierul, pe pagina sa de Facebook.

Ciucă s-a declarat „impresionat de numărul mare de voluntari români care îi întâmpină pe refugiații care intra în țară”, susținând că „alături de autoritățile locale, românii arată astfel solidaritate față de vecinii ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă”.
Totodată, premierul a anunțat încă de seara trecută că a convicat pentru sâmbătă dimineață task-force-ul pentru gestionarea situației din Ucraina, astfel încât să se facă „o nouă evaluare pe întreaga frontieră și pentru actualizarea măsurilor necesare”.

author avatar
Andrei Coman