AcasăPoliticaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Emil Boc, gest controversat în Cluj! A dat jos...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Emil Boc, gest controversat în Cluj! A dat jos steagul României de pe marile bulevarde!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Emil Boc, gest controversat în Cluj! A dat jos steagul României de pe marile bulevarde! (sursa foto: Facebook)

În contextul războiului din Ucraina, ajuns, din păcate, la cea de-a 12 zi, s-a aflat că la Cluj mai multe steaguri tricolore au fost înlocuite, chiar în centrul orașului, cu drapelul Ucrainei. Totul, în semn de sprijin pentru acest stat, urmare a invaziei rusești.

În centrul orașului al cărui primar este Emil Boc s-au montat zeci de steaguri tricolore și ale Uniunii Europene – atât pe strada Memorandumului, cât și în piața Unirii și pe pietonala Eroilor, potrivit actualdecluj.ro. Totodată, patru dintre steagurile românești de pe latura de nord a pieței Unirii au fost înlocuite cu drapelul Ucrainei, transmite aceeași sursă.

(sursa foto: actualdecluj.ro)

Câți ucraineni au intrat în România de la începutul crizei

Cetățenii din Ucraina continuă să părăsească granițele statului, în căutare de refugiu, după izbucnirea războiului. Din cele mai recente date venite de la Poliția de Frontieră, în dimineața zilei de luni, 7 martie, rezultă că „în data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%)”.

Conform aceleiași surse, „de la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni”.

Ciucă: Am putut să observăm cu toții o mobilizare și un gest de solidaritate exemplare ale cetățenilor români

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă făcuse trimitere, sâmbătă, 5 martie, la solidaritatea arătată de români, în contextul războiului din Ucraina. „Până în acest moment, am putut să observăm cu toții o mobilizare și un gest de solidaritate exemplare ale cetățenilor români și ale organizațiilor neguvernamentale, ale societății civile în ansamblul său și ale instituțiilor statului. Doresc să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au înţeles să îşi facă datoria faţă de cetăţenii care sunt îngroziţi, care sunt năpăstuiţi de tot ceea ce înseamnă consecinţele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina. Pe platforma „Ucraina – împreună ajutăm mai mult”, până în acest moment, avem înscrise 5.700 de oferte.

Această cifră spune tot despre ceea ce poate să însemne ajutorul în alimente, în medicamente, în spații de cazare, inclusiv în cartele SIM, și este dovada faptului că, așa cum spuneam mai devreme, cetățenii țării noastre au înțeles și s-au mobilizat exemplar. Această campanie de donație va continua între o formă ce va fi îmbunătățită cu reprezentanții Code for Romania, structură pe două paliere: un acoperiș pentru managementul și validarea cererilor și ofertelor de cazare și sprijin de urgență pentru managementul și alocarea altor tipuri de resurse. Desigur, discutăm de hrană, produse de igienă și îmbrăcăminte”, spunea, la acel moment, prim-ministrul Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
972 afisari

13 COMENTARII

  1. Piticul sa si dea si nevasta ca semn de pretuire nemarginita pentru cei ce ne au furat Bucovina ,care au dus cu forta in 2014 tineretul roman in linia intai pe front ,pentru faptul ca ne au sabotat constant in privinta Deltei , si chiar pentru faptul ca restaurantele de la Cluj au preturi exagerate iar ucrainenilor nu le place asta In ce aburi iti etalezi prostia piticanie nerusinata Ia gandeste te ,daca Romania era in situatia lor ei te ar fi ajutat? De ce voi romanii sunteti lingai vsi falsi cand e vorba de straini dar rai si prosti cand e vorba de romanii vostri!

  2. Piticu are frustrari. Un idiot mai mare nu cred ca am vazut, neam de straita si sluga desavarsita, fara coloana vertebrala. Rama ii este superioara in comportament si demnitate. Respect rama. Se baga si el in seama cu musca-n 314zda. Intre 2 popoare slave nu ai ce te baga, e un razboi fratricid. Ungurii au inteles asta si nu numai ei. Asteptam sa fim chemati sa ni se dea armele si munitia, stim de unde incepem operatiunea de curatare tarii noastre de tradatori.

  3. Nemernicul asta dupa ce a maghiatizat clujul acum se da cu refugiatii ucrsineni. Vezi ba ca vinr Pastele si o sa venim sa spargem ouale in cspul tau ca am vazut la tatal tau ca pt asta e bun!!!

  4. Hopaaa, s-a trezit piticul atomic. Daaaa, hotararea luata e de mare anvergura, e un gest care va face ca toti ucrainienii veniti in Ro, cand vor vedea asta la Cluj, o sa se apuce de plans si vor face cale-ntoarsa.

  5. Boc e umanitar. A răspuns pozitiv la cererea lui Zselenzsky cu privire la ajutorarea Ukrainei în războiul cu Russia. După arborarea drapelurilor ukrainiene în Cluj, rușii au pierdut câteva bătlii importante și se retrag în debandadă. Dacă luminează și clădirea primăriei în culorile drapelului ukrainian cred că rușii se vor preda necondiționat. Așa se ajută prietenii.

  6. JEGUL ORDINAR EMIL BOC , O ARE INVITATÂ PE PUȘCÂRIAȘA DE PLEȘCOI UDREA , care dâ un tun imobiliar acolo la el in CLUJ

  7. Din ce tenebre tot apar astia : Boc, Rares Bogdan, Catu, Dancu, Ciolacu si tartorul lor Iohannis ?! Romania merge de la sine, din inertie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger