AcasăPoliticaRĂZBOI civil în PNL! Tentativă de puci, dar Ludovic Orban s-a prins!

RĂZBOI civil în PNL! Tentativă de puci, dar Ludovic Orban s-a prins!

Ludovic Orban RĂZBOI civil în PNL! Tentativă de puci, dar Ludovic Orban s-a prins!

Liberalii stau pe un butoi cu pulbere! Nemulţumirile legate de negocierile duse de Orban cu USR-PLUS şi UDMR ating cote foarte înalte. De aceea, membrii PNL doresc să-i ceară socoteală liderului lor.

Ludovic Orban a invocat regulamentul

În concluzie, mai mulţi liberali cu funcţii de conducere în partid au dorit să convoace, pentru sâmbătă seară, o ședință a Biroului Politic Național. Oamenii şi-au dat mesaje între ei, dar planul n-a putut fi dus la bun sfârşit.

De ce? Pentru că Ludovic Orban a aflat şi le-a transmis că puciul lor nu poate fi pus în aplicare, întrucât şedinţa n-ar fi statutară.

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău, au declarat aceleaşi surse.

Cum le-a dat Orban peste nas?

Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Robert Sighiartău și Rareș Bogdan îşi contestă liderul

Cine sunt rivalii fostului premier, în acest moment? Printre numele importante se numără Robert Sighiartău și Rareș Bogdan. Momentan, au renunţat la şedinţa de răscoală contra lui Orban, după ce liderul lor s-a prins de mişcare.

După mesajul trimis de Orban, Şedința Biroului Politic Național (BPN) se amână. Secretariatul general al PNL, condus de Robert Sighiartău, a trimis un nou mesaj către membrii BPN: ”Având în vedere faptul că negocierile privind coaliția de guvernare nu s-au finalizat, ședința BPN se amână pentru o dată ulterioară”.

Potrivit statutului PNL, ședintele Biroului Politic Național pot fi convocate de președintele partidului, a mai mult de jumătate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre președinții Birourilor Politice Județene, anunţă postul RomaniaTV.

Ce i se reproşează preşedintelui PNL?

Conducători importanţi din PNL sunt în conflict deschis cu Ludovic Orban pentru că acesta a cedat către USR PLUS și UDMR ministerele cu bani și influență – Dezvoltarea, Transporturile și Fondurile Europene, în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților.

author avatar
Andrei Ștefan
541 afisari

6 COMENTARII

  1. & Ăști readuc ,,în prim planul dezbaterilor politice”, „telepatia” și „influența”, ?

  2. & Remarcați și că partidele din coaliția de dreapta ar putea forma o majoritate parlamentară și ar putea să modifice și pensiile de stat așa cum au afirmat anterior că și-au propus , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger